Peçeteyi resmi belge diye sundular

Peçeteyi resmi belge diye sundular

4 Eski bakanı komisyona göndermeyen AKP'li üyeler, Reza Sarraf'ın, 700 bin TL'lik saatin parasını Zafer Çağlayan'dan tahsil ettiği yazılı kağıdı delil saymış.

Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu’nun haberine göredört bakandan Zafer Çağlayan’ın komisyona saatin parasını ödediğine dair ‘belge’ olarak sunduğu kağıdın üzerinde “Saat bedeli olan 240.000# avroyu M. Zafer Çağlayandan teslim aldım” yazıyor. Kanıt kabul edilen kağıdın üzerindeki ‘Conrad Otel’ logosu dikkat çekiyor.




İnceleme yapılmadı

CHP’li üye Erdal Aksünger, komisyonun ‘peçeteden hallice’, gerçek olup olmadığı incelenmemiş bir kağıdı kanıt olarak koşulsuz şartsız kabul ettiğini belirtti.

Aksünger, “Peçeteden hallice, alelade bir kağıda yazılmış belgeyi kanıt kabul ettiler. Kağıt, operasyondan önceki tarihi taşıyor. Oysa Adli Tıp’ta kriminal bir inceleme yapılsaydı, mürekkep yapısı ve kağıt analizleriyle bunların hepsinin sonradan hazırlandığı tespit edilirdi” diye konuştu.

Soruşturmada bu tür sorunların sıkça yaşandığına dikkat eden Aksünger, “Koskoca gümrüklere gönderildiği iddia edilen yazılar alelade kağıtlarla önümüze getirildi. Belgelerle ilgili hukuki araştırma da yapılmadı” dedi.

Yeterli delil yok kararının gerekçesi buymuş

Saate yönelik ayrıntılar, Meclis Soruşturma Komisyonu’nun TBMM’nin internet sitesine yüklenen metninde görüldü. Komisyon raporunda, 30 Ekim 2013 tarihli ödeme yazısı ve gümrük cezasına ilişkin ödeme kayıtları vurgulanarak, “Aynı konuya ilişkin diğer şüpheliler yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı birlikte değerlendirildiğinde, isnat edilen eylemin gerçekleşmediği sonucuna ulaşılmıştır” denildi.

Bu ‘belge’yle birlikte, Patek firmasının saati satarken Cenevre’de kestiği 24 Eylül 2013 tarihli ve Sarraf’ın kuryesi Murat Yılmaz imzalı faturaya yer verildi. Çağlayan, saati 25 Eylül 2013’te teslim aldığını açıklamıştı, kağıdın üzerinde ise 30 Ekim 2013 tarihinin imzası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.