Peki şimdi ne olacak?

Peki şimdi ne olacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulmadığını söyledi, AKP içindeki cemaatçileri işaret etti. Darbe girişiminin siyasi ayağının mutlaka ortaya çıkartılması gerektiğini belirten Bahçeli "AKP içinde 47'si eski 89 milletvekilinin

MHP’li belediye başkanlarıyla yaklaşık bir buçuk saat toplantı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ operasyonları vardı. Bahçeli, Amerikancı darbe girişiminin siyasi ayağının henüz ortaya çıkartılmadığını söyledi, AKP içindeki FETÖ'cülere değindi.


FETÖ'nün 8 ayağı bulunduğunu, bunların en önemlisinin ise “siyasi ayak” olduğunu belirten Bahçeli şöyle konuştu: “Her darbenin bir siyasi konseyi vardır. Bu darbenin de konseyi ortaya çıkmalıdır. AKP içinde 47'si eski 89 milletvekilinin FETÖ'cü olduğu konuşuluyor. Herkese dokunuluyor ama bir tek siyasi ayağa dokunulmuyor. Ama ona da sıra gelecek. FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasıyla beraber hangi politikacıların işin içinde olduğunu göreceğiz.”



BAŞBAKAN YILDIRIM “BİZDE YOK DEMİŞTİ”


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti içerisinde ByLock kullanan milletvekili ve bakanların olduğu iddialarına karşı daha önce “Bizde FETÖ’cü ve ByLock kullanan kimse yok. Herkes işine baksın” şeklinde konuşmuştu. Yine Başkanlık Sistemi’ne yönelik tartışmalara ve Anayasa Değişikliği konusunda MHP Lideri Bahçeli’nin değerlendirmelerine yönelik olarak da Başbakan Yıldırım, “Bahçeli’nin sözünün üstüne söz söylemeyiz” demişti. MHP Lideri’nin bu açıklamasının ardından Başbakan Yıldırım ve AK Parti çevrelerinden nasıl bir açıklama yapılacağı merak ediliyor.



‘MHP KRİZDE ÜLKEYE YOL GÖSTERİYOR’


MHP’li Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantıda Anayasa değişikliği çalışmalarını da değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin ülke yönetimindeki fiili krizin çözümünde yol gösterici olduğunu belirterek, “Geçmişteki kriz dönemlerinde de MHP bu misyonu hep üstlenmiştir. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan krizi ‘önce ülkem, sonra partim' anlayışıyla 367 tıkacını çekerek misyonunu yerine getiren MHP, bugün oluşan sıkıntılı süreçte de benzer bir tutum sergilemiştir. AKP'nin bu hukuki zemin için anayasa değişikliği önerisi olmuştur. Arkadaşlarımız inceliyor. Biz parlamenter sistemden yanayız. Çıkıp diyorlar ki Türkeş ‘başkanlık sistemini istiyordu' diye. Evet ‘9 Işık' kitabında böyle bir konu vardır ancak sonraki dönemde parlamenter sistemi savunmuştur. Kimse hatırlamak istemiyor” şeklinde konuştu.


 

330’A DİKKAT ÇEKTİ


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasının sonunda; “Bugün fiili bir durum vardır. Meclis'te 330'u bulursa halka gidilecek. Millet ne derse bizim başımızın üzerinde yeri var. Ancak 330'u bulamazlarsa başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes yasal sınırlarına çekilmek zorunda kalacak” demesi de oldukça manidar bulundu.


 

AK PARTİ FİRE Mİ VERECEK?


MHP’de İhraç kararı verilen Ümit Özdağ ile Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok “hayır” oyu vereceklerini açıklamışlardı. Özdağ’ın yaptığı açıklamada MHP’nin en az 15 Milletvekilinin daha Meclis oylamasında “hayır” oyu kullanacağını ifade etmişti. Bahçeli’nin bu açıklama ile AK Parti içinden de Başkanlık Referandumu’na yönelik Meclis oylamasında “fire” çıkacağına yönelik "gönderme" yaptığı ifade ediliyor.



Hakan Sönmez                     siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum