Pelin Esmer, İstanbul Modern Sinema’ya geliyor

Pelin Esmer, İstanbul Modern Sinema’ya geliyor

İstanbul Modern Sinema, ‘Yönetmenlerle Buluşma’ programının yedincisinde Pelin Esmer’i konuk ediyor. 6-16 Şubat 2020’de gerçekleşecek programda Esmer’in tüm filmlerinin yanı sıra yönetmenle söyleşi de gerçekleşecek

İstanbul Modern Sinema’da Türkiye’nin güncel sinema kültüründe sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerin konuk olduğu buluşma serisi devam ediyor.

 

Yönetmen sinemasına odaklanarak onların gözünden üretim süreçlerine ve günümüz sinemasının dinamiklerine odaklanan programın bu yılki konuğu Pelin Esmer.

 

 

Program dahilinde Esmer’in filmografisindeki altı yapım haricinde, ilk filmi olan kısa metraj Kar (2000) ve Z1 Film Atölyesi’nde aldığı eğitimden sonra ekibinde yer aldığı, Yavuz Özkan imzalı Bir Erkeğin Anatomisi (1997), yapımcılığını, yönetmenliğini ve kameramanlığını üstlendiği ilk belgeseli Koleksiyoncu (2002) gibi yönetmenin kariyerinde yer etmiş bazı özel gösterimler de gerçekleşiyor.

 

EKİPLERLE SÖYLEŞİ

Pelin Esmer’in 6 Şubat’taki iki filminin gösteriminin ardından izleyiciler film ekipleriyle bir araya geliyor. İşe Yarar Bir Şey’in 17.00’deki gösteriminin ardından yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Dilde Mahalli, başrol oyuncularından Öykü Karayel, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve sanat yönetmeni Elif Tasçıoğlu izleyicilerle buluşacak.

 

Saat 19.00’daki Gözetleme Kulesi filminin gösterimine ise yönetmen Pelin Esmer, yapımcılar Nida Karabol ve Tolga Esmer, başrol oyuncusu Olgun Şimşek, ve görüntü yönetmeni Özgür Eken konuk olacak.

 

SÖYLEŞİ 13 ŞUBAT’TA

Film ekiplerinin katılımıyla yapılacak gösterimlerin yanı sıra 13 Şubat Perşembe günü İstanbul Modern Sinema Programları Danışmanı Müge Turan ile Pelin Esmer bir söyleşi gerçekleşecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.