Pera Müzesi’nde müzik yolculuğu

Pera Müzesi’nde müzik yolculuğu

Pera Müzesi ziyaretçileri 21 Şubat'taki Elektronik Köprüler etkinliğinde Sühan Gürer ve İz(Elifnaz Koçak) ile elektronik müziğin İslami yüzü Muslimgauze’u keşfedecekler.22 Şubat’ta gerçekleşecek ‘Pera’da Camerata’ etkinliğinde ise Opera Trio sahne alacak

Pera Müzesi, müziğin farklı alanlarına odaklanan projelerle ziyaretçilerine çok yönlü bir program sunmaya devam ediyor. Hafta sonunda müzikseverleri klasikten elektroniğe, Tanzimat dönemi operalarından günümüzün alternatif seslerine uzanan, müziğin çok katmanlı yolculuğunu keşfedebilecekleri iki performans ve konuşma etkinliği bekliyor.     

 

MÜSLÜMAN DÜNYASININ MUHALİF SESİ

“Elektronik Köprüler” konuşma ve performans serisi, elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi farklı alanları tartışmaya açıyor. Serinin dördüncü buluşması 21 Şubat Cuma günü saat 18.30’da müzik yazarı Sühan Gürer’in “Elektronik Müziğin İslami Yüzü: Muslimgauze” başlıklı konuşması ile başlıyor.

 

Sühan Gürer konuşmasında, alternatif ve muhalif bir biçimde çıkış yapan Muslimgauze projesinin deneysel müzik yaşamından bahsedecek. Müslüman dünyasının problemlerini ve uğradığı haksızlıkları dile getiren Muslimgauze’un oluşumunu ele alan konuşmanın ardından, lokal sahnenin önemli isimlerinden İz (Elifnaz Koçak) bu muhalif müzik türünden örnekler sunmak üzere saat 20.00’de DJ kabininde yerini alacak.

 

ESKİ PERA’YA YOLCULUK

Pera Müzesi, Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlediği, klasik müziği odağına alan "Pera’da Camerata" konser serisinin son performansında Opera Trio’yu ağırlıyor. Repertuvarlarında opera, operet, müzikal ve Türkiye’de üretilmiş eserlerin yer aldığı grup; Dilruba Akgün (Soprano), Caner Akın (Tenor), Caner Akgün’den (Bariton) oluşuyor. 22 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de müzede gerçekleşecek etkinlikte Opera Trio, Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri dinleyicilerle buluşturacak.

 

TANZİMAT DÖNEMİ OPERALARI KONUŞULACAK

“Pera’da Camerata” kapsamında her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen “Atölyede Sohbet” programında ise Opera Trio, Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera'da gerçekleşen opera temsillerini, opera gruplarını ve sergilenen eserleri konuşmak üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.