Perinçek: 'Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına FETÖ getirdi'

Perinçek: 'Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına FETÖ getirdi'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Gazeteci İsmail Saymaz arasında yaşanan "darbe" diyaloğu olay oldu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un geçtiğimiz günlerde bir röportajda kullandığı ifadeler "FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasını" alevlendirdi.

İlker Başbuğ'un 26 Haziran 2009'da TBMM'den geçirilen torba yasadaki 'asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatması ve "Teklifini getiren siyasiler araştırılsın." açıklamasına siyaset cephesinden sert tepkiler geldi.

Başbuğ'a bu sözleri nedeniyle ağır sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerini de eski genelkurmay başkanına dava açmaya çağırdı.

İlker Başbuğ'un "FETÖ'nün siyasi ayağı" açıklamalarına grup toplantısında yanıt veren Erdoğan, "Açık, net söylüyorum; elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz? Kimi aldatıyorsunuz?" dedi.

 

"DARBE" TARTIŞMASI

 

Bu polemik dün akşam Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu "Tarafsız Bölge" programında da tartışıldı.

Gazeteciler İsmail Saymaz, Zafer Şahin ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek arasında yaşanan "darbe" diyaloğu ise programa damgasını vuran anları oluşturdu.

İlker Başbuğ'un açıklamaları hakkında değerlendirmeler yapan İsmail Saymaz, "İlker Başbuğ ne yapacaktı? Burada arkadaşlar susuyor... Ne yapacaktı, tankları Beşiktaş Adliyesi'ne... Tankları götürüp başbakanın karşısına mı koyacaktı İlker başbuğ?" tepkisini gösterdi.

Doğu Perinçek ise İsmail Saymaz'a bu sözleri üzerine "Gerekirse koyacaktı" yanıtını verdi.

İsmail Saymaz ise bu çıkışa "Darbe bu kardeşim! Nasıl oluyor? Denizaltıları, askeri gemileri götürüp adliyenin karşısına mı koyacaktı?" itirazında bulundu.

Gazeteci Zafer Şahin de Perinçek'in "müdahale" görüşüne destek çıkarak "Aynen öyle yapacaktı" yorumunda bulundu.

İsmail Saymaz bu çıkışlar üzerine "Siz o zaman ne yazacaktınız, ya inanamıyorum... Yapılmamış darbeden ötürü ordunun anasını ağlattılar, yapılmışında ne yapacaklardı." ifadelerini kullandı.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.