Perinçek: PKK, hâlâ Mecliste! HDP kapatılmalıdır

Perinçek: PKK, hâlâ Mecliste! HDP kapatılmalıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "PKK/HDP Terör Örgütünü Bitirmede Yeni Aşama" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "PKK/HDP Terör Örgütünü Bitirmede Yeni Aşama" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı.

 

Perinçek açıklamasında şunları söyledi:

 

'İki HDP’linin milletvekilliğinin düşürülmesi, 24 Temmuz 2015 günü yeniden başlatılan Bölücü Terörün silahla bitirilmesi mücadelesinde devlet kararlılığının gereğiydi. Yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Aslında bu aşama, Terör Örgütünün ele geçirdiği belediyelere kayyum atanmasıyla başlamıştı. Ancak PKK’nın Meclisten temizlenmesi, teröre karşı mücadelenin kesin sonuca ulaştırılması için şarttır, zorunludur. Halk, “Mecliste PKK istemiyoruz” sloganıyla yıllardan beri bu zorunluluğu dile getiriyor.

Önce HDP ile PKK’yı iki farklı örgüt gibi gösteren sahtekârlıktan ve aldanışlardan kurtulmamız gerekiyor. HDP diye PKK’dan ayrı bir örgüt yoktur. HDP, PKK Terör Örgütünün bir parçasıdır. Tek bir örgüt var. Ve bu örgütün başı, kolları ve ayakları var.'

 

PKK’nın belediyelerden ve Meclisten temizlenmesi, öncelikle vatan bütünlüğünün ve yurtta barışın, hatta bölgemizde barışın gereğidir.' diyen Perinçek şöyle devam etti:

 

Türk askeri ve polisi, PKK terör örgütünü dağdan ve bağdan temizliyor, görevini yapıyor. Ama aynı örgütü Belediyelerden ve Meclisten temizlemezseniz, PKK’ya savaşçı toplama, haraç toplama, propaganda yapma ve halk üzerinde otorite kurma olanağı sağlamış oluyorsunuz. Güvenlik güçleri PKK’nın bir ayağını kırıyor, ama belediye ve Meclisteki ayağını kırmazsak, terörü bitiremeyiz, vatanı bütünleştirmeyiz, yurtta barışı sağlayamayız.

Hukuk nedir, bilen bilmeyen konuşuyor. CHP-HDP/PKK İttifakı ve diğer yandaşları, vatan bütünlüğü ve yurtta barıştan bağımsız bir hukuk ve yargı icat etmeye kalktılar.

Türkiye’de PKK’yı koruyan bir hukuk ve yargı icat etmeye kalkanlar, ABD devletinin hukuk ve yargısının aleti konumuna düşüyorlar.

CHP ve HDP/PKK sözcüleri, PKK belediyelerini ve Meclisteki PKK’yı kurumak için Millî İrade kavramına sarılıyorlar.

Yargının hükmü, anayasa ve yasalar gereği Meclis’te okunmuştur ve böylece yasal süreç tamamlanmıştır, iki HDP üyesinin milletvekillikleri düşmüştür.

Bu işlemde, hükümetin, Ak Parti’nin veya TBMM Başkanlığı’nın bir girişimi veya müdahalesi bulunmuyor. TBMM Başkanı CHP’li olsa, yine Yargı Hükmünü Mecliste okumak zorundaydı. O nedenle milletvekilliklerinin düşmesini “siyaset”le açıklayan görüşler, hem hukuk dışıdır, hem de siyaset kavramından habersizdir. Çünkü siyaset, devlet iktidarının kullanılması ve devlet iktidarının ele geçirilmesi için yürütülen bütün faaliyetleri kapsar.

TBMM Başkanı, kesinleşen Yargı Kararını daha önce okumadığı için eleştirilebilirdi, ama niçin bugün okudu diye eleştirilemez.

“Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları beklenmeliydi” gibi hukuk dışı iddialar var.

Bilgisizlikten geliyor. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nin ve AİHM’nin Yargıtay’ın kesinleşen hükmünü kaldırma yetkileri bulunmuyor.'

 

'HDP KAPATILMALI'

 

'Türk yargısı FETÖ ve PKK’nın üzerine yürüyor. Yargı altın çağını yaşıyor!' diyen Perinçek sözlerinin şu şekilde sonlandırdı:

 

PKK terör örgütüne üyelik suçundan hüküm giyen iki sözde vekil artık Meclis’te oturamayacak. Bu bir başlangıçtır.

Yargıtay’ın kesinleşmiş kararı aynı zamanda HDP’nin bölücü faaliyetlerin odağı haline geldiğini gösteren son kanıttır. PKK, hâlâ Meclistedir. Bu karardan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sorumluluğu, HDP hakkında kapatma davası açmaktır.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.