Perinçek: Yeni bir çağa girdik

Perinçek: Yeni bir çağa girdik

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Almanya ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu ve yeni bir çağa girildiğini söyledi. İşte haberin ayrıntıları;

Vatan Partisi lideri Perinçek, Çin’in ardından Almanya’yı ziyaret etti ve Federal Almanya Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

Doğu Perinçek, Çin’de katıldığı toplantının yeni bir çağa girdiğimizi bir kez daha gösterdiğini belirtti, yükselen Avrasya sürecinde Türk-Alman dostluğunun önemine vurgu yaptı.

Doğu Perinçek’in Almanya’nın başkenti Berlin’de yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Atlantik dönemi geçmişi temsil ediyor. Artık Avrasya çağındayız. Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın tek efendisi olma iddiası iflas etmiştir. Çok kutuplu dünya gerçeği artık insanlığın gündemindedir. Avrasya, Avrupa ile Asya anlamına geliyor. Avrasya devletleri ve halkları, dünyanın geleceğini belirliyorlar. Dünya üretiminin ağırlığı, artık Avrasya’dadır. Siyasal düzlemde şimdi söz sahibi olan Avrasya devletleridir. Dünyada buluşların ve yaratıcılığın merkezi Avrasya’da. İnsanlık idealleri de Avrasya’da. Avrasya Çağı, Atlantik’in hegemonyacılığından, kumarhane kapitalizminden, neoliberalizminden ve aşırı bireyciliğinden farklı bir sistemi temsil ediyor. Avrasya çağı, devletlerin bağımsızlığını, üretim ekonomisini, karma ekonomiyi, bölüşmeyi, refahın paylaşılmasını, laikliği ve barışı içeren yeni bir uygarlık anlamına geliyor.

YENİ ÇAĞIN CEPHELERİ

Türkiye ve Almanya, içine girdiğimiz yeni çağda önemli roller oynuyorlar. Bugünkü koşullarda yeni gelecek için mücadele, özellikle üç cephede sürüyor. İnsanlığın birinci cephesi Batı Asya’dır. Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Rusya’nın oluşturduğu eylem birliği, ABD’nin sözüm ona Kürdistan’ı, daha doğrusu İkinci İsrail’i kurma girişimini silah zoruyla bertaraf etmiştir. İkinci cephe ekonomi düzlemindedir. Çin’in ve Hindistan’ın dünya ekonomisinin büyümesine 2016 yılında yaptıkları katkı, yüzde 58 oranındadır. Bunun anlamı, Asya ekonomileri artık dünya ekonomisinin lokomotifi haline geldiler. İnsanlığın üçüncü cephesinde ise, ABD’nin Avrupa’daki hâkimiyetine meydan okuyan Almanya ve Fransa bulunuyor. Toplam olarak bakarsak Türkiye ve Almanya, insanlığın bağımsızlık, güvenlik, barış, gelişme ve refah için mücadelesinin en ön cephesinde yer alıyorlar.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.