Perinçek'in, Semih Tufan Gülaltay hakkında açtığı davada karar çıktı.

Perinçek'in, Semih Tufan Gülaltay hakkında açtığı davada karar çıktı.

Semih Tufan Gülaltay'ın, Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramını savunduğu gerekçesiyle, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkındaki paylaşımları mahkemelik olmuştu.

Perinçek, Gülaltay'ın Twitter'da paylaştığı mesajları mahkemeye taşımıştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı'nın Doğu Türkistan 'da Uygur Türklerine karşı Çin tarafından uygulanan baskı ve katliamları savunmasını eleştiren Semih Tufan Gülaltay, düşüncelerini ve eleştirilerini twit mesajları ile açıklamıştı.

Bu mesajları yargıya taşıyan Perinçek, Gülaltay aleyhinde dava açtı.

Davanın bugün görülen karar duruşmasında Gülaltay beraat etti.

Mahkeme çıkışı bir açıklama yapan Gülaltay şunları söyledi:

 

Bugün, İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesinde, Doğu Perinçek’in şahsıma açtığı davada son duruşmaya çıktım. Ve mahkemenin verdiği karar ile hamdolsun bu davadan da beraat ettik.

Doğu Perinçek bizim hakkımızda niye dava açmıştı? Perinçek, Twitter’da yazdığım 2 milyona yakın Uygur Türküne yapılan mezalimi alkışlayan beyanlarımla ilgili beyanlarımla ilgili bana dava açmış. Biz Doğu Perinçek’e ne demiştik: Bir milyondan fazla insan toplama kamplarında, hastanelerde. Bu insanlara karşı uygulanan mezalime, Çinlilere uşaklık yapanlar hizmet ediyor ediyor demiştik. O hizmetkarlar dava açtı ve biz beraat ettik.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.