Perinçek'ten ABD’ye "1915 olayları" yanıtı

Perinçek'ten ABD’ye "1915 olayları" yanıtı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Beyaz TV’de 24 Nisan’da yükseltilen “sözde Ermeni soykırımı” kampanyası hakkında konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Beyaz TV’de Latif Şimşek’in sunduğu Dinamit programına konuk oldu. Doğu Perinçek, ve diğer Batılı ülkelerin, 24 Nisan’ı “Ermeni soykırımı günü“ ilan etme çabalarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarıyla yanıt verdi. Perinçek şunları söyledi: 
 
“PERİNÇEK-İSVİÇRE DAVASINDA AİHM İÇTİHADA BAĞLADI”
“AİHM’in, Doğu Perinçek - İsviçre davalarında aldığı kararlar var. Bu kararlarda, 1915 olaylarının, Yahudi soykırımıyla aynı yere konulamayacağı açık açık belirtiliyor. 1915 yılında Ermeni soykırımı yapılmadığını, AİHM içtihada bağladı. Ermeni soykırımı yoktur. Onun için korkumuz yok. Uluslararası alanda bu sorun çözülmüştür. Trump, istediği kadar gevezelik yapabilir. Bunun hiçbir değeri yoktur.
 
“TALAT VE ENVER PAŞALARA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”
“24 Nisan aynı zamanda İngilizlerin Çanakkale’ye harekâta başladığı tarihtir. Çarlık Rusyası’nın ve İngilizlerin örgütlediği çeteler vardı. Biz o tehcir kararıyla iç cephemizi sağlam tutan bir karar aldık. O bakımdan İttihat Terakki’nin devrimci liderleri Talat ve Enver paşalara şükran borçluyuz.
 
DOLARA KARŞI ALTIN POLİTİKASI
Perinçek, ABD’nin elindeki dolar gücünün sona ermeye başladığını belirterek Merkez Bankası’nın para politikasına dikkat çekti: “Dolar saltanatı yıkılacak. Dış ticaretteki dengesizlik ortadan kalkacak. Milliyetçilik bir içe kapanma değildir. Hegemonyacılık karşısında milli karar yetkilerimizi koruyalım demek istiyoruz. Son derece akıllı bir iş yaptı Türk devleti. Birincisi, elindeki dolarları altın ile değiştirdi. Bu çok doğru bir adımdır. İkincisi, ‘Merkez Bankası’nın rezervleri eridi’ diyorlar ama Türkiye’nin altın rezervi çoğaldığı için, Merkez Bankasının rezervleri aslında erimemiş oluyor. ABD tahvilinin bize bir faydası yok. Bunları elden çıkarıp altına dönüştürdüğümüz zaman akıllı bir politika izlemiş oluyoruz.” 
 
İBB’YE TEPKİ GÖSTERDİ: “ABD’NİN MEZHEPÇİLİK OYUNU”
Vatan Partisi Genel Başkanı, İBB’nin 23 Nisan’da çocuklara gönderdiği broşürde, Aleviliği ayrı bir din gibi gösteren resmi yorumladı: “Burada bir resim yok. ABD’nin stratejisi var. O strateji neydi Sünni – Şii kamplaşması. Ama o proje çöktü. Yıllardan beri batı merkezinden bu lanse ediliyor. Alevilik diye ayrı bir din vardır deniyor. Oysaki Alevilik Türklüğün hasıdır. Alevilik ve İslamiyet’i ayrı din olarak gösterilmesi tam bir Amerikan projesidir. Bu tamamen bizim karşı karşıya olduğumuz ve Ortadoğu’daki halklarında karşı karşıya olduğu ABD’nin meşhur mezheplere bölme, dinlere bölme ve suni dinler üretme oyunudur. İBB’nin mutlaka bir açıklama yapması lazım. Kürt de biziz, Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Oyuna gelmeyiz çünkü laikliğimiz var.”


 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum