Perinçek'ten flaş Zarrab açıklaması: ABD'de yargılanan Zarrab değil

Perinçek'ten flaş Zarrab açıklaması: ABD'de yargılanan Zarrab değil

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te canlı yayınlanan Enine Boyuna programında İranlı iş adamı Reza Zarrab hakkında ve davasına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

Habertürk’te Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programı ABD'den gelen Reza Zarrab haberleriyle başladı. Ece Üner bu esnada Habertürk ABD temsilcisi Serdar Turgut'a bağlanarak son durum hakkında bilgi istedi.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ise bu arada söz alarak Serdar Turgut'u 'Suç isnadi ile ABD savcısı Zarrab için hangi suçlamayı isnad ediyor.' sorusunu yönetti.

Turgut ise bu soruya 'ABD'nin koyduğu bir yasak vardı. ABD'nin koyduğu ticari yasağın delinmesi iddia ediliyor' dedi.

Ardından söz alarak açıklamalarına devam eden Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Şimdi üç konuyu birbirinden ayırmak lazım. Birinci konu Amerika'nın ceza kanunları var ve Amerika'nın suç tanımı var. Türk Ceza Kanunu var ve Türkiye'nin ceza tanımı var. İran Ceza Kanunları var. İran'ın Ceza tanımı var. Şimdi bunların hepsi birbirine karıştırtılıyor. Amerikan ceza kanunlarına göre diyelim ki Amerika'nın koyduğu ambargoyu delmek bir yere uydururlar, devletin aldığı karara karşı bir eylemde bulunmak diye. Amerika'da bu suç olur. Ama bu bizim için suç oluşmaz. İran için de suç oluşmaz. Efendim İran'da yargılandı idama mahkum oldu. Amerikan’ın ambargosunu deldi diye kimse idama mahkum edilmez. Niçin idama mahkum edilir. Hırsızlık vardır. Rüşvet vardır. İran'a götürülen paradan çalmış olabilir” dedi.

AMERİKA'DA YARGILANAN ASLINDA TÜRKİYE’DİR

‘Amerika Birleşik Devleti’nde yargılanan aslında Türkiye'dir’ diyen Perinçek, “Türkiye'nin komşularıyla ticaret yapmasına Amerika diyor ki, sen komşularınla ticaret yapamazsın. Yaparsan bu suçtur. Amerika'da hırsızlık yargılanmıyor. Amerika'da Türkiye yargılanıyor. Bunu bile bilmiyor CHP. CHP tutturmuş bir hırsızlık yolsuzluk. Serdar Turgut'a sordum. Amerika'da suç tanımı ne? İran'a yönelik Ambargoyu deldiniz. Burada bir hukuki durum var. Türkiye'deki suç başka. Türkiye'deki suç başka. İran'daki suç başka. Bunları karıştırmamak lazım. Amerika'daki suç İran'a yönelik ambargoyu delmek olduğuna göre bu doğrudan doğruya Türkiye'nin yargılanmasıdır. Ben ticaret yaparım. Erkekse gelsin Amerika beni yargılasın. Sen Amerika olarak benim nasıl İran'la ilişkilerime karışırsın. İran'la silahlı güç de oluştururum. İdlib'te Türk ordusu Rus ordusu ve İran ordusu PKK'ya karşı savaşıyor. Hadi gelsin Amerika yargılasın” diye konuştu.

ZARRAB’I FBI GÖTÜRDÜ

Amerika’daki yargılamanın Türkiye’deki alınan rüşvet ile ilgili olmadığını söyleyen Perinçek, “Türkiye'de hakikaten bu süreçte bazı kamu görevlileri rüşvet almış yolsuzluğa karışmışsa bu Türk kanunlarına göre suçtur. Ama Amerika'daki yargılama Türkiye'de alınan rüşvet vesair ile ilgili değildir. Onun için ciddi olmamız lazım. Konuları anlamak lazım. FBI falan niçin otel odasında ağırlıyor. Çünkü FBI götürdü Reza Zarrab'ı. Bunu o zaman hemen akabinde yazdı. Zarrab'ın Türkiye'ye faydası olmadı mı? Zarrab'ın Türkiye ile İran arasındaki para trafiğinde kullanıldığı anlaşılıyor. Bundan dolayı bir yargılama olamaz” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.