Perinçek'ten hükümete çağrı:  'Rektörü, üniversite öğretim kadrosu seçer' kanunu çıkarılsın'

Perinçek'ten hükümete çağrı: 'Rektörü, üniversite öğretim kadrosu seçer' kanunu çıkarılsın'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni rektör atamasıyla başlayan tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, önceki gün katıldığı programlarda, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atama tartışmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

 

Perinçek, şu ifadeleri kullandı: 

 

“Buradaki mesele, yalnızca Boğaziçi Üniversitesi’ne Sayın Melih Bulu’nun rektör atanması değildir. Üniversitelerimize dair genel bir sorundan bahsediyoruz. Bu noktada çözüm önerisi sunuyorum. Hükümet derhal bir kanun teklifi hazırlamalı; ‘Üniversite rektörleri, üniversite öğretim kadrosu tarafından seçilir’ düzenlemesi getirilmeli. Üniversitelerin bir kişiliği, bir karakteri var. Bunların koruması çok önemlidir. Üniversite rektörünün, o üniversite tarafından kabul edilmiş, benimsenmiş olması lazım. Üniversite, rektörünü kendisi seçmezse, rektör kim olursa olsun, bir otorite bunalımı olur. Ben de sekiz sene, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim kadrosunda görev yaptım. Bizim zamanımızda seçilen dekanların, seçilen rektörlerin, beğenilsin beğenilmesin, otoritesi tartışılmazdı.”

 

“KATİL POLİS” DİYENLERİN KONUMU

 

Perinçek, protesto olaylarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

 

“Şüphesiz öğrencilerin, taleplerini ve tepkilerini ortaya koymaları demokratik haklarıdır. ‘Katil Polis’ sloganı ise asla kabul edilemez. Hiçbir Türk genci, polisimize bunları söyleyemez. Boğaziçi Üniversitesi’nde bu sloganı atanların daha çok dışardan gelen unsurlar olduğu ortada. Ama öğrenci de olsa, kimse polise ve askere ‘katil’ diyemez. Bu söz, taş atmaktan daha kötüdür, Türkiye’nin bugünkü silahlı mücadelesinin direncini kırmak için söylenmektedir. Bir yerde ‘Katil Polis’ dendiğinde arkasında PKK ve FETÖ’yü görürüm.

 

“TÜRKİYE TEHDİTLERİ SİLAHLA ÇÖZÜYOR”

 

“Bazı kesimlerde, ‘öğrencileri savunalım’ diye polisimize ve askerimize dil uzatılmasını masumlaştırma çabalarını görüyoruz. Bunu yapanları uyarıyoruz. Türkiye bugün karşı karşıya kaldığı tehditleri silahla, yani askerimiz ve polisimizle bertaraf ediyor. Hem iç cephedeki terörle mücadelede, hem Mavi Vatanımızda ve sınır ötesinde, bütün sorunları silahlı gücümüz sayesinde çözüyoruz. O nedenle polisimizi ve askerimizi bağrımıza basacağız. ‘Katil Polis’, ‘Katil Asker’ diyenlerin yeri, Türk milletinin vicdanında mahkûm olmaktır.”  

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.