Perinçek'ten tam destek: “İbrahim Kalın’ın sözlerinin altına imzamı atarım”

Perinçek'ten tam destek: “İbrahim Kalın’ın sözlerinin altına imzamı atarım”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır” sözlerine Perinçek, “Bu son 150-200 yılın çok doğru bir yorumudur” diyerek destek verdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da katıldığı bir programda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır” açıklamalarını değerlendirdi.

 

 

“TANZİMATÇILIKLA MİLLİYETÇİLİK ÇARPIŞTI”

 İbrahim Kalın’ın sözlerini tarihsel örneklerle açıklayan Vatan Partisi lideri, “İbrahim Kalın’ın sözlerinin altına Doğu Perinçek yazın, ben bu sözü imzalıyorum. Bu son 150-200 yılın çok doğru bir yorumudur. Emperyalizm bize bir senaryoda dayatıyor. Onu 1838 Baltalimanı Sözleşmesi ile başlatıyor. İngiliz tüccarlarına, yabancı tüccarlara ayrıcalıklar imtiyazlar veriliyor. Sonra emperyalizm bir senaryo dayatıyor. Buna karşı bizim kendi milli, halkçı programlarımızı hayata geçirmek isteyen bir kuvvet de var. Dolayısıyla son 200 yıl bu iki kuvvetin çarpışması ile geçti. Bir tarafta emperyalizm bir tarafta Türk milleti var. Ama iç planda baktığımız zaman da bu Tanzimatçılıkla milliyetçilik arasındaki 200 yıllık çarpışmadır. Sayın İbrahim Kalın bunu biraz edebi sözlerle yaratıcı ifadelerle dile getirdi ve bu tamamen doğruydu” ifadelerini dile getirdi.

 

MODERNLEŞME KAVRAMINA FARKLI YAKLAŞIMLAR

 İbrahim Kalın’ın sözlerindeki “modernleşme” ifadesini de değerlendiren Doğu Perinçek, “Avrupa merkezli tarih teorisine ve oryantalizme karşı çıkması çok önemli. Oryantalizm de zaten Osmanlı’ya Avrupa’dan bakış açısı. Sonuç itibariyle, oryantalizm dedikleri nedir? Doğu ülkeleri ve halkları uygarlık öznesi değildir dediler. Olsa olsa biz onlara medeniyet taşırız dediler. İşte bu bakış açısı oryantalizmdir. Buna tavır alması ve Avrupa merkezli tarih teorisine karşı çıkması Sayın İbrahim Kalın’ı Atatürk’le birleştiriyor.

 

Türkiye’de Avrupa merkezli tarih teorisine Türkçüler karşı çıktı. Ama daha kuvvetli ve tutarlı bir şekilde büyük devrimci önderimiz Atatürk karşı çıktı. Ve Vatan Partisi de kırk yıldır bu Avrupa merkezli tarih teorisiyle mücadele ediyor. Çünkü modernleşme kavramı bizim Türkiye devrimcilerinin, Türk Devriminin kavramı değil. Atatürk’te de modernleşme diye bir şey yok. Atatürk’te ne var? Muasır medeniyet yani çağdaş medeniyet şeyi var. Ve Atatürk kesinlikle batıcı değil? Batıcılığa karşı. Atatürk zaten batıyla savaşmış. Hayatı batıyla savaşarak geçmiş” ifadelerini dile getirdi.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.