Pervin Buldan'dan, 'Nevruz Bayramı'nı  61 merkezde kutlayacağız' provokasyonu!

Pervin Buldan'dan, 'Nevruz Bayramı'nı 61 merkezde kutlayacağız' provokasyonu!

2021 yılı Nevruz kutlamaları için HDP provokasyon hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle iptal edilen Nevruz’un bu yıl 30'u il olmak üzere 61 merkezde kutlanacağı belirtiliyor.

Diyarbakır’da açıklanan Nevruz deklarasyonunda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "En anlamlı Newroz'u 2013 yılında kutladık. Eğer süreç devam ederse PKK’nın Türkiye’ye karşı silahları bırakacağı çağrısı yapılacaktı" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), HDP ve DBP’nin yanı sıra onlara bağlı dernekler ve örgütler tarafından organize edilecek olan Nevruz’un 30 il olmak üzere 61 merkezde kutlanacağı planlanıyor.

Nevruz İstanbul’da 20 Mart’ta, Diyarbakır’da ise 21 Mart’ta kutlanacak.  2021 Nevruz sloganını "Newroz ateşi ile direnelim, özgürleşelim" olarak belirledi.

NEVRUZ'U KUTLAYACAĞIZ  AÇIKLAMA TOPLANTISI BİLE PROVOKASYON DİLİNDE!

Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısı ile Kürt partiler ortak Nevruz deklarasyonunu açıkladı. Türkçe ve Kürtçe okunan deklarasyonun Türkçesini DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz okudu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise konuşmasında, "Geçen sene hastalıktan kaynaklı Newroz'umuzu kutlayamadık. Bu dönem pandemi şartlarını gözeterek halkın sağlığını gözeterek Kürt halkının, Ortadoğu halklarının kadim bayramı olan Newroz’u coşkuyla ve biraz önce ifade ettiğim gibi barış ve demokrasiye vesile olması temennisiyle kutlayacağız. Bu coğrafyada Newroz her zaman coşku ile kutlanmıştır. En büyük coşkuyu ve en anlamlı Newroz'unu 2013 yılında kutladık. Bu ülkenin geleceği Türkiye halklarının geleceği açısından 2013 Newroz’u tarihsel öneme sahip, Kürtlerin tarihine tüm Ortadoğu halklarının tarihine, çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemde Sayın Öcalan'ın milyonlara hitaben yazdığı Newroz deklarasyonu burada Amed’de okundu ve deklare edildi" dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum