Peş peşe depremlerin ardından Naci Görür'den O ilçeye taşınma uyarısı

Peş peşe depremlerin ardından Naci Görür'den O ilçeye taşınma uyarısı

Malatya ve Van'daki depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı, Malatya ve Van'da deprem meydana geldiğini duyurdu. Prof. Dr. Naci Görür, dün Malatya'da gerçekleşen 4 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. 

Depremin Doğu Anadolu Fay (DAF) sistemi içerisinde olduğuna dikkat çeken Görür, "Deprem DAF’a paralel, küçük kavisli bir fayın üzerinde" dedi.

 

Görür paylaşımında şunları kaydetti:

 

"Malatya Kale’de 4 büyüklüğünde deprem. Deprem DAF’a paralel, küçük kavisli bir fayın üzerinde. Tabii bu fayda DAF sistemi içinde, geçmiş olsun."

 

Deprem uzmanı, bir sosyal medya kullanıcısının, "KAF üzerinde olan Geyve İznik Gemlik hattında Gemlik için taşınmasını dile getirmiştiniz. Aynı sorun İznik içinde geçerli mi" sorusuna şöyle yanıt verdi:


"Aslında çok farkları yok ama bir an önce deprem dirençli hale getirilmeliler."

 

2011 YILINDAKİ DEPREMİ HATIRLATTI

 

Bu sabah Van'da meydana gelen ve AFAD'a göre 3,6; Kandilli Rasathanesi'ne göre 4 büyüklüğündeki depremi de yorumlayan Görür, bu depremin 2011'deki depremle ayna fay hattında yaşandığını söyledi. Görür, "Van, Keçikayası/Saray’da deprem oldu. Deprem 4 büyüklükte ve Van Fayı üzerinde. 2011’deki depremi bu fay üretmişti" ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.