PİAR 9 ilin anketini açıkladı MHP bir ili daha alabilir

PİAR 9 ilin anketini açıkladı MHP bir ili daha alabilir

PİAR Araştırma'nın Marmara ve Karadeniz bölgesinde yer alan 9 il araştırma sonuçlarına göre Bursa, Tekirdağ ve Balıkesir'de Millet İttifakı; Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ordu ve Trabzon'da ise Cumhur İttifakı yarışı önde götürüyor.

PİAR Araştırma şirketi, Marmara ve Karadeniz bölgesinde yer alan 9 ilde CATO yöntemi ile yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı.

Araştırma anketine 9639 kişi katılım gösterirken, buna göre göre Bursa, Tekirdağ ve Balıkesir'de Millet İttifakı; Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ordu ve Trabzon'da ise Cumhur İttifakı yarışı önde götürüyor. Cumhur İttifakı ortağı MHP’de AK Parti gibi ayrı aday gösterdiği Zonguldak’ta önde gidiyor. Sonuçların gerçekleşmesi halinde MHP Zonguldak il belediye başkanlığını kazanabilir.

Araştırma şirketi PİAR, 14-23 Mart arasında Marmara ve Karadeniz illerini kapsayan 9 il için 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin gerçekleştirdiği anket sonuçlarını açıkladı. Yaş cinsiyet kotası uygulanarak yapılan araştırma kapsamında 9639 katılımcı ile görüşüldü.

Ankete göre Balıkesir'de İYİ Parti adayı İsmail Ok yüzde 49.9 ile AK Parti adayı Yücel Yılmaz'ın 1.2 puan önünde görülüyor. Yine Bursa’da CHP adayı önde görünürken CHP’li Zonguldak’ta ise MHP adayı önde gidiyor.

balikesir-piar.jpg

TEKİRDAĞ'DA CHP'Lİ ALBAYRAK ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Tekirdağ'da CHP adayı Kadir Albayrak yüzde 55.6 ile yarışı önde götürdüğü görünüyor. AK Partili Mestan Özcan'ın oy oranı ise yüzde 42.2.

tekirdag-piar.jpg

KOCAELİ YÜZDE 53 İLE 'CUMHUR İTTİFAKI' ADAYINI DESTEKLİYOR

Kocaeli'nde yüzde 53'lük bir kesim Cumhur İttifakı'nın AK Parti adayı Tahir Büyükakın’ı destekliyor. İYİ Parti'nin adayı Serdar Kaman'ın oy oranı ise yüzde 44.3.

kocaeli-piar.jpg

SAKARYA'DA FARK YÜZDE 20 İLE FARK ATILIYOR

Sakarya'da AK Parti adayı Ekrem Yüce yüzde 58.1 oy ile rakibine yaklaşık yüzde 20'lik bir farkla kazanıyor. Millet İttifakı'nın İYİ Partili adayı Cihan Kolip'in oy oranı ise yüzde 38.4

sakarya-piar.jpg

BURSA'DA KIRAN KIRANA YARIŞ

Yerel seçimlerin en tartışmalı illerinden birisi de Bursa'da ise Millet İttifakı'nın CHP adayı Mustafa Bozbey, AK Partili mevcut başkan Alinur Aktaş'ın yüzde 0.8 farkla önünde görülüyor.

bursa-piar.jpg

SAMSUN'DA BAĞIMSIZ ADAYIN OY ORANI 19.1

Ankete göre Cumhur İttifakı'nın iddialı olduğu illerden Samsun'da AK Parti adayı Mustafa Demir yüzde 45.2'lik oy oranı ile rakiplerinin önünde gidiyor. Millet İttifakı'nın adayı Hayati Tekin 33.7 iken bağımsız aday Erhan Usta 19.1 oy alıyor.

samsun-piar.jpg

ORDU'DA CUMHUR İTTİFAKI ADAYI GÜLER ÖNDE GİDİYOR

Eski AK Partili İdris Naim Şahin'in Saadet Partisi'nden aday gösterildiği Ordu'da ise Cumhur İttifakı adayı Hilmi Güler, oyların yüzde 40.5'ini alarak seçimi kazanmış görünüyor. Şahin'in oy oranı yüzde 29.5. Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Mustafa Adıgüzel'in oy oranı ise 28.6.

ordu-piar.jpg

TRABZON'DA AK PARTİ YENİDEN KAZANIYOR

Trabzon'da oyların yüzde 52.8'ini alan Cumhur İttifakı'nın AK Parti adayı Murat Zorluoğlu büyük farkla önde görünüyor. Millet İttifakı'nın İYİ Parti adayı Atakan Aksoy ise yüzde 44.5 oy alıyor.

trabzon-piar.jpg

MHP ZONGULDAK'TA SÜPRİZ YAPABİLİR

CHP'nin elinde bulunan Zonguldak'ta ise MHP adayı Hamdi Ayan yüzde 34.9'luk oy oranı ile önde. Millet İttifakı adayı Şenol Şanal'ın oy oranı yüzde 34.1. AK Parti'nin adayı Ömer Selim Alan'ın oy oranı ise yüzde 27.9 olarak görülüyor. Buna göre MHP Zonguldak’ta sürpriz ile başkanlığı kazanabilir.

zonguldak-piar.jpg

anket-siyasetcafe-001.jpg

31mart-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.