Pilot adaylarına sevindirici haber

Pilot adaylarına sevindirici haber

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay istihdam edilmek üzere bin pilot alacaklarını söyledi. İşte ayrıntılar;


THY Pilot İstihdamı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yeni hedeflerin ve planların konuşulduğu toplantıda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pilot istihdamı hususunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çay, pilot istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarına, çalışmalar doğrultusunda adayları hem yurt içi hem yurt dışı eğitimlere gönderdiklerine vurgu yaptı.
Pilot olmanın sanıldığı kadar zor olmadığına da dikkat çeken THY Müdürü, pilotların yaklaşık 25 bin liradan istihdam edildiklerini de ekledi.

dfd.png


THY'de pilot olma hakkına sahip olan adayların 2 yıllık bir eğitime tabi tutulduklarını belirten Çay, "Eğitim sürecinde bu arkadaşlarımızın konaklaması, ihtiyaçlarının yanı sıra cüzi bir miktar da olsa maddi olarak destekliyoruz. İki yıllık eğitim sonucunda arkadaşlar, filomuzda pilot olarak uçabiliyor. Eğitimlerde yer dersleri var. Simülatör eğitimleri var. Ondan sonra tek motorlu uçaklarla bir eğitimleri var. En sonunda bizim jet motorları dediğimiz uçaklarla da eğitimleri devam ediyor." şeklinde konuya açıklık getirdi.


EN AZ İKİ YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK LAZIM
Abdulkerim Çay, lise mezunu olup pilot lisansına sahip olanları kişileri de çalıştırabildiklarine değinen Çay, "Kendimize yetiştirmek için başvuracak arkadaşların en az iki yıllık üniversite mezunu olmaları lazım. Pilot alımında hedefimiz belli. Aslında biz hedefimizi kendi planlamamıza göre yapıyoruz. Hem dar hem geniş gövdede yeni uçak siparişleri var. Malumunuz olduğu üzere yeni havalimanına da geçeceğiz. Yeni havalimanına geçtiğimizde büyüme oranı ve kapasitede artışlar olacak. Bu nedenle ihtiyacımızı karşılamak üzere bin pilot şu andaki hedefimiz." dedi.


''BU MESLEK HAYAL EDİLDİĞİNDEN DE GÜZEL''
THY'de iki yıldır ikinci pilot olarak görev alan Serhat Furkan Menteş, pilot olmak isteyenler için açıklamalarda bulundu. Menteş, akademideki eğitiminden sonra Amerika'ya gittiğini ve daha sonra THY'de görev aldığı belirterek, mesleğine duyduğu sevgiyi şu sözlerle dile getirdi: "Bu meslek birçok çocuğun hayalindedir. Gerçekten de hayal edildiğinden de güzel meslek olduğunu görüyorsun. Öncelikle dünyanın en güzel ofisine sahip olduğunuzu söyleyebilirim. Gerçekten manzarası her şeyden öte. Ayrıca dünyanın birçok noktasını görme şansınız var. Saygın da bir meslek. Maaş olarak da yeterli olduğunu düşünüyorum. O yüzden pilotluğu tercih ettim." 

 

Menteş, eğitimlerin sanıldığı kadar zor olmadığının da altını çizdi. 

 

 ADAYLARI 18-24 AYLIK EĞİTİMLER BEKLİYOR
THY, pilot yetiştirmek üzere açtığı Pilot Akademisi'ne katılcak adaylar arasından bünyesine pilot istihdam etmeyi planlıyor. Pilotluk eğitiminin tüm inceliklerini kapsayan Akademi yaklaşık 18-24 ay sürecek. Eğitimlerin sonrasında adaylar ikinci pilot olarak işe başlayabilecekler.


Pilot olmak isteyen adaylar "https://www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/is-ilanlari-duyurular/thy-ao-yetistirilmek-uzere-2-inci-pilot-aday-adayi-ariyor/index.html" adresinden kolayca başvuru yapabilecekler.

 

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.