Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Pınar Gültekin davasında verilen karar usulde eksiklikler olduğu gerekçesiyle bozulup, yerel mahkemeye gönderildi.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’nın haksız tahrik indirimi ile aldığı 23 yıl hapis cezası kararı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 4. Ceza Dairesi tarafından usulde eksiklikler olduğu gerekçesiyle mahkemesine geri gönderildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'i katlettikten sonra yakalanarak adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklandı. 

Yapılan yargılama sonunda Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 20 Haziran tarihinde görülen davanın 13'üncü duruşmasında, karar çıktı.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu olan Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürdü. Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verildi. Verilen karara Pınar Gültekin’in ailesi ile Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmişti.

Yapılan itirazları ve dosya içeriğini inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi yapılan yargılama sürecinde katılma talebinde bulunan kadın dernekleri, Muğla Barosu’na ve sanıklara kararın tebliğ edilmediğini belirtti. Kararın taraflara tebliğ edilip verilecek cevap dilekçelerinin de eklenerek yeniden gönderilmesine karar veren BAM, davayı usulden bozarak mahkemeye geri gönderdi.

 

Siyasetacafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.