Pınar Gültekin davasında yeni karar!

Pınar Gültekin davasında yeni karar!

2020'de Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından boğulup varile konduktan sonra yakılan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 20 Haziran'da görülen davanın 13'üncü duruşmasında, Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıkmıştı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürmüştü.

Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verilmişti.

Pınar Gültekin'in ailesi ile Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, verilen karara itiraz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi itirazları ve dosya içeriğini inceledi. Mahkeme, yapılan yargılama sürecinde katılma talebinde bulunan kadın dernekleri, Muğla Barosu'na ve sanıklara kararın tebliğ edilmediğini belirtti.

 

YENİ KARAR

 

Kararın taraflara tebliğ edilip, verilecek cevap dilekçelerinin de eklenerek yeniden gönderilmesine karar veren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, davayı usulden bozarak Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin davasının yeniden görülmesine karar verdi. İlk duruşma 15 Şubat'ta yapılacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.