Pippa Bacca’nın hikayesi vizyonda

Pippa Bacca’nın hikayesi vizyonda

31 Mart 2008’de herkesi üzüntüye boğan İtalyan Barış Gelini Pippa Bacca’nın İstanbul’da vahşice son bulan öyküsünün anlatıldığı film, çok yakında vizyona girmeye hazırlanıyor

Barış gelini olarak bilinen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo tüm dünyanın tanıdığı ismiyle Pippa Bacca ve arkadaşı Silvia Moro, 8 Mart 2008’de ‘Barış Gelini’ adını verdikleri proje için şiddetin hakim olduğu ülkelere barış ve sevgi mesajı vermek için yola çıkmışlardı. İki kadının Milano’dan başlayan yolculukları, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin üzerinden devam ederek, Tel-Aviv’de son bulacaktı. Barış isteyen Pippa ve Silvia’nın bu projedeki başlıca mottoları; “İnsanlara güvenmekti.” Otostopla seyahat etmeyi de bu sebeple seçtiler.

 

 

Türkiye'ye geldikten sonra arkadaşı Silvia ile yolları ayrılan ve sonrasında tek başına yaptığı otostopta Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ortadan kaybolan İtalyan sanatçının tecavüz edilip boğularak öldürüldüğünü öğrendik. Pippa’nın kayboluşu kendisinden haber alamayan ailesinin başvurusu üzerine 3 Nisan’da medyada yer bulmaya başladı. Pippa’nın en son bindiği kamyonetin sahibi Murat Karataş, göz altına alınarak tutuklandı.

 

ACI ÖYKÜSÜ FİLM OLDU

 

Yıllar sonra günümüzde, 2020’de İtalyan yönetmen Simone Manetti’nin yorumuyla Pippa’nın kamerasındaki gerçekleri de kapsayan bir film yapıldı. Yıllardır Pippa ile ilgili aradığımız gerçekleri farklı bir anlatım dilinde bize sunacak olan bu film Serpil Altın Film’in Türkiye’deki lisans haklarını almasıyla “Barış Gelini: Pippa Bacca” ismiyle çok yakında Türk seyircisi ile buluşacak. Pippa’nın kamerası ölümünden sonra tüm gerçekleri ve sırları bize anlatacak!

 

Filmin konusu şöyle;

Pippa Bacca 12 yıl sonra bugün bile sonsuza dek dünya üzerinde barış umudunu haykıran kadınların yol göstericisi olmaya devam ediyor. Pippa Bacca olarak bilinen Giuseppina Pasqualino di Marineo, 34 yaşında İtalyan bir sanatçıydı. Savaşlarda yer alan 11 ülkeyi başka bir performans sanatçısı Silvia Moro ile birlikte otostop çekerek geçmişlerdi. Her ikisi de gelinlikleriyle yola koyulmuşlardı.

 

Bu yaptıklarının barış ve güven için bir mesaj olmasını istiyorlardı. “Başkalarına güvenirseniz sadece iyi şeyler alırsınız. Bu yolculuk bunu kanıtlamak için bir performanstır.” diye öngörüyorlardı. İki sanatçı birçok ülkeyi birlikte otostop çekerek geçtiler ve sonra İstanbul'da bir süreliğine ayrılmaya karar verdiler. Daha sonra yeniden buluşacaklardı. Pippa, İstanbul’da yalnız başına kaldığı andan sonra kimse ondan bir daha haber alamadı.

 

 

Film Hakkında Bilgiler:

Filmin adı: BARIŞ Gelini: Pippa Bacca

Üretim Yılı: 2020

Tür: Belgesel, Biyografi, Yol Hikayesi, Suç Hikayesi

Süre:75 dakika

Yönetmen & Senarist: Simone MANETTI

Yapımcılar: Paolo BARBERI (NACNE S.a.s), Federico SCHIAVI (NACNE S.a.s)

Kurgu: Flippo Orru’,Guusseppe Trepiccione

Görüntü Yönetmeni: Simone Manetti, Simone Moglie

Türkiye Lisans Hakları: Serpil Altın Film

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.