Piyano festivalinde Karadeniz türküleri

Piyano festivalinde Karadeniz türküleri

Birçok diziye yaptığı Karadeniz müzikleri ile bilinen Selim Bölükbaşı, 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde sahneye çıkacak. Bölükbaşı konserde, Karadeniz türkülerini senfoni orkestrası ile birleştirerek bir ilke imza atacak.

Karadeniz türkülerine getirdiği farklı yorum ve tuluma kattığı devrim niteliğindeki yenilikler ile dünya çapında bir üne kavuşan,etnik müziğin önemli temsilcilerinden Selim Bölükbaşı,20. Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde sevenleriyle buluşacak.

 

Şimdiye kadar ‘Gülbeyaz’, ‘Kuş Dili’ ve ‘Sen Anlat Karadeniz’ gibi pek çok dizi ve filmin müziklerine imza atan ve tarihte ilk kez Tekfen Filarmoni Orkestrası’nda 6 yıl boyunca solist kemençe olarak yer alan Bölükbaşı, merakla beklenen konserinde, modern ve etnik olarak sentezlediği Karadeniz müziklerini senfoni orkestrasıyla birleştirerek festivalde bir ilke imza atacak.

 

 

Sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatacağı konseri için uzun zamandır yoğun bir çalışma içerisinde olan Selim Bölükbaşı “Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde yer alabilmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Bu önemli festivalde neler yapabiliriz diye aylardır çalışıyoruz. Hazırladığımız repertuarın da, yenilikçi tarzımızın da müzikseverler tarafından beğenilmesini diliyorum” dedi

 

Müzikseverleri çok farklı bir konserin beklediğini vurgulayan Selim Bölükbaşı ve Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project konseri 19 Kasımda Antalya Kültür Merkezinde olacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.