PizzaGate Komplo Teorisi yeniden hortladı, peki neden? Son kurban Justin Bieber mı?

PizzaGate Komplo Teorisi yeniden hortladı, peki neden? Son kurban Justin Bieber mı?

Pedofili, şiddet ve cinsellik sarmalı Pizzagate komplo teorisi yeniden gündeme düştü, herkes internette onu araştırıyor. Peki neden? Son kurban Justin Bieber mı?

Aslında çok eskilere dayansa da dört yıl önce patlak veren en önemli ve dünyada en çok konuşulan komplo teorilerindendi PizzaGate Komplo Teorisi. Tekrar gündeme gelmesi ise geçtiğimiz günlerde Sandra Bullock’un tüyler ürperten açıklamasından sonra geldi, Bullock genç kalmak için çocuk derisi enjekte edildiğini açıklamıştı Elen de Generes ile yaptığı röportajda. Bu sözler oldukça tepki toplamış çocuk derilerinin mülteci çocuklardan mı elde edildiği sorusu sosyal medyada dolaşır olmuştu. Sonrasında ipin ucu yine Pizzagate komplo teorisine kadar varmıştı.

Aradan bir hafta geçmeden ikinci bir kez daha geldi gündeme Pizzagate Komplo Teorisi ve skandalı… Dört yıl önce ABD'de ortaya çıkan ve seçkin Demokrat Partili isimleri çocuk istismarcısı şebekeyle ilişkilendirilen PizzaGate komplo teorisi, TikTok kullanıcılarının da etkisiyle, şarkıcı Justin Bieber gibi ünlüleri de içine katarak yeniden yayılmaya başladı.

Google'da "Justin ve PizzaGate" aramaları arttı ve #savebieber (#bieberikurtarın) etiketi trend oldu.

 

pizzagate-justin.jpg

 

Independent'ın New York Times'tan aktardığı habere göre, Kanadalı ünlü şarkıcı Justin Bieber geçen ay Instagram'daki bir videosunda başındaki bereyi düzeltti. 130 milyon takipçisi arasındaki bazılarına göre bu bir işaretti.

Videoda bir takipçisi Bieber'a PizzaGate adlı çocuk istismarı şebekesinin mağduru olmuşsa beresine dokunmasını istemişti. Bieber'ın binlerce mesajın geldiği sırada özellikle bu mesaja yönelik beresini düzelttiği yönünde bir kanıt bulunmuyordu ancak bu basit hareket hakkında sosyal medya ve diğer platformlarda çok sayıda yorum yapıldı.

Bieber'ın hareketini analiz eden yüzlerce video İspanyolca, Portekizce ve diğer dillere çevrildi, milyonlarca kez görüntülendi.

Ardından hayranları Bieber'a sosyal medya üzerinden güvende olup olmadığını sordu. Günler içinde Google'da "Justin ve PizzaGate" aramaları arttı ve #savebieber (#bieberikurtarın) etiketi trend oldu.

Bieber'ın temsilcileri NYT'nin yorum isteğine yanıt vermedi.

Peki PizzaGate Nedir ?

Avrupa ve Amerikan medyası bundan 4 yıl önce büyük bir skandalla çalkalanmıştı. Sosyal paylaşım sitesi Reddit’in yayınladığı belgelerde birçok ünlünün, politikacının ve sermaye sahibinin adı geçmişti.

Hillary Clinton'ın Amerika başkan adaylığı sürecinde, kampanya danışmanı olan John Podesta'nın, ticaret ve yüksek bürokrasi çevresinden kimselerle "Comet Ping Pong" adında bir pizzacıda düzenlenecek "pedofili" organizasyonuna ilişkin yaptığı mailler sızdırılmıştı.

 

pizzagate1-001.jpg

 

Çocuk istismarcılığının hangi boyutlara ulaştığını, kanıt sayılabilecek belgelerle ortaya atılan iddialardaki skandal, Batı'da büyük tartışmalara yol açmıştı. Skandala “PizzaGate” isminin verilmesinin sebebi skandalı organize eden kişinin meşhur bir pizzacı olması ve ünlülerin tüm yazışmalarda pizza kodlarını kullanması olarak ifade ediliyor.

Pizzacının sahibi, John Podesta'nın kardeşi Tony Podesta ile yakın ilişkileri olan James Alefantis adında bir girişimci. Üstelik Georges Soros'un en büyük bağışçısı olduğu American Bridge Pac'in geçmişte Comet Ping Pong ile maddi ilişkileri var.

 

pizzagate3.jpg

NASIL AÇIĞA ÇIKTI?

Hillary Clinton'un kampanya danışmanı John Podesta'nın, ticaret ve yüksek bürokrasi çevresinden kimselerle Comet Ping Pong adında bir pizzacıda düzenlenecek "pedofili" organizasyonuna ilişkin mail alışverişi Wikileaks üzerinden sızdırıldı. İddialara göre istihbarat birimlerinden, medyaya kadar uzanan bir sansür ağı uygulanmış. Ancak en son ABD seçimlerinde Reddit’in Trump Subreddit sayfasında Obama ve Clinton çiftinin de adı geçince medyada geniş yer buldu.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Skandala adını veren "Comet Ping Pong"adlı Pizzacının sahibi James Alefantis, Hillary Clinton’un medya danışmanı John Podesta'nın kardeşi Tony Podesta ile yakın ilişkileri olan bir girişimci. Üstelik Georges Soros'un en büyük bağışçısı olduğu American Bridge Pac'in geçmişte Comet Ping Pong ile maddi ilişkileri var. Skandalda adı geçen birçok ünlü var. Sızdırılan belgelere Obama’nın geçmişte Comet Pizza’ya bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan pizzacıya yollanan bir e-postada Obama’nın, özel bir parti için, Chicago’dan Washington’a 65 bin dolarlık pizza sipariş ettiğinden söz ediliyor. İddialar geçmişe doğru incelendiğinde ilginç ayrıntılar çıkıyor. Bill Clinton, pedofiliyle yargılanmış Jeffrey Epstein'in sahibi olduğu little st James adasına tam 26 defa Epstein'in, adına dikkat, the Lolita express adlı uçağıyla gidiyor. Dailymail, adaya "underage sex slave island" lafzıyla refere etmiş. Clintonların adı başka belgeler de de geçiyor. Foundation'ın geçmişte Marina Abramovic adında bir performans sanatçısına 10 bin dolar hibe ettiğine ilişkin birtakım veriler ve Marina Abramovic'in John Podesta ile Hillary Clinton'ı "spirit cooking" adını verdiği bir etkinliğe davet ettiği e-postalaşmalar da var.

 

pizzagate2.jpg

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Yazışmalarında pizza kodlarını kullanılıyor. Peynir = kız çocuğu, makarna = oğlan çocuğu gibi. Ünlüler de parti verecekleri zaman yüksek meblağlar ödeyip peynirli pizza, bilmem neli makarna gibi terimlerle bu pizzacıdan mail ile sipariş veriyor ve bu çocuklar adrese teslim ediliyor.
 

Skandal sosyal medyada oldukça yer alsa da yazılı basın buna yer vermemiş, BBC, CNN, New York Times, The Guardian veya Independent gibi yüksek tirajlı gazeteler olayı görmezden gelmişlerdi.

PİZZAGATE KOMPLO TEORİSİ ÇÜRÜTÜLMÜŞTÜ

4 yıl önce, 2016 ABD Başkanlık seçimi öncesi Clinton, Clinton'ın danışmanları ve diğer Demokratik Partili seçkinlerin, Washington'daki bir pizza restoranının merkezinde olduğu bir çocuk istismarcısı şebekeyi yönettiği internet üzerinde yayılmıştı.

Bu tarz İddiaları teyit konusunda çalışan kişiler suçlamaları çürütse de Aralık 2016'da silahlı bir kişinin restorana tüfekle ateş açması, söylentilerin ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermişti.

 

pizzagate4.png

Geçen yıllar içinde Facebook ve YouTube, PizzaGate ile ilgili iddiaları içeren paylaşımları büyük oranda kaldırmıştı.

Komplo teorisi Clinton gibi siyasi isimler üzerindeki odağını daha farklı sektörlerdeki etkili ve seçkin isimler üzerine yöneltmiş durumda. Bu isimler arasında Justin Bieber, Bill Gates, Ellen DeGeneres ve Oprah Winfrey gibi isimler yer alıyor.

PizzaGate komplo teorisi küresel düzeyde de yayıldı. Özellikle ABD'de ilgi çekse de İtalya, Brezilya ve Türkiye'de komplo teorisi hakkındaki video ve paylaşımlar milyonlarca kez görüntülendi.

New York Times'ın incelemesine göre PizzaGate hakkındaki aramalar 2016'da seviyesini aşmak üzere. Kısa video platformu TikTok'taki PizzaGate etiketi geçen aylarda 82 milyondan fazla görüntülendi.

 

pizzagate5.jpg

FBI YENİ SORUŞTURMA İDDİASINI HENÜZ DOĞRULAMADI

Komplo teorisinin hedefindeki Washington'daki pizza restoranı Comet Ping Pong, hala çocuk istismarcısı şebekesi merkezi olduğu suçlamalarıyla ve ölüm tehditleri içeren mesajlarla boğuşuyor.

Restoranın sahibi James Alefantis kısa süre önce yeni ölüm tehditleri alması nedeniyle Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) iki ay önce yeni bir soruşturma başlattığını söyledi.

FBI cuma günkü açıklamasında soruşturmanın varlığını doğrulamadı.

Alefantis ise "Benim gibi biri için başka seçenek yok. Google ya da TikTok'taki kişilerin adları ve numaraları ben de yok, onları arayamam. Ancak onların korku dolu yaşamlarını ben yaşamak istemiyorum" dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.