PKK bitme noktasında Paralı militan toplamaya başladı

PKK bitme noktasında Paralı militan toplamaya başladı

PKK, bitme noktasına geldi. Son 3 ayda sadece bir kişinin dağa çıkması üzerine Kandil Suriye ve Irak'tan parayla terörist toplar oldu.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla ağır darbe yiyen PKK, dağılma sürecine girdi. Son bir yılda 519 terörist örgütten kaçarak teslim olurken, 534 terörist operasyonlarda sağ ve yaralı olarak ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategoride olan çok sayıda teröristin de aralarında bulunduğu 693 terörist ölü olarak ele geçirildi. Örgütün Kandil'deki elebaşıları tükenme noktasına gelen PKK'daki dağılmayı önlemek için Suriye ve Irak'tan paralı teröristler toplayarak örgütü ayakta tutmaya çalışıyor.

3 AYDA BİR KİŞİ ÖRGÜTE KATILDI

Terör örgütünün yurt içindeki belirlenen ve takip edilen terörist sayısı 500'ün altına düştü. HDP büroları, üniversiteler ve mahalle yapılanması üzerinden gençlik örgütlenmesi yapan PKK/ KCK'ya yönelik yapılan başarılı operasyonlarla bu yapılanma bitirildi. HDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 19 bin 185 kişi gözaltına alındı.

Örgüte yurt içinde son 3 ayda sadece bir kişi katıldı. Örgütün başta Karadeniz yapılanması olmak üzere Tunceli, Amanoslar, Adıyaman, Hakkâri, Şırnak gibi bölgelerde üst düzey teröristler etkisiz hale getirildi, sözde komutanlarını kaybeden örgüt dağılma noktasına geldi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.