PKK, CHP dışındaki sol adayları tehdit ediyor

PKK, CHP dışındaki sol adayları tehdit ediyor

Terör örgütü PKK, komünist partili Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan, adaylıktan çekilip HDP'yi desteklemesi istendi.

HDP'nin büyükşehirlerde aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyeceklerine dair birçok açıklamalar yapıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir, Ankara, İstanbul gibi yerlerin dışında en çok merak edilen şehirlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli.

Bölgede hem Kandil'in uzantısı HDP hem TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu hem de CHP'li Yusuf Kenan Aydın iddialı durumda.

CHP MAÇOĞLU'NDAN VAZGEÇTİ

Aday belirleme sürecinde CHP'nin, TKP'li Maçoğlu'nu desteklemesi bekleniyordu. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de kendi adayını gösterdi.

Şehirde oyların bölüneceği korkusu nedeniyle, terör örgütü PKK uyarı ve tehditlerde bulunmaya başladı. PKK adına konuşan Kaytan TKP’li Maçoğlu’nun adaylıktan çekilip HDP’yi desteklemesini istedi.

PKK'DAN HDP İÇİN TEHDİT

Terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden Ali Haydar Kaytan, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylıktan çekilmesini istediği açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda göstermesi gereken en doğru tutum, adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır. Maçoğlu’nun adaylıktan çekilerek HDP’yi desteklemesi, kendisine gösterilen özel savaş amaçlı bu tür sahte destek ve sevgileri de boşa çıkaracaktır. Maçoğlu’nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum, adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.