PKK Devletleşiyor iktidar görmüyor

PKK Devletleşiyor iktidar görmüyor

Referandumda oy toplarken iyi olan ablalar şimdi neden kötü?

BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’ın miting alanlarında sürekli Hizmet Hareketi’ne mensup ‘ablaları’ hedef göstermesine sert çıktı. Destici, “Referandumda bu ablalar kapı kapı dolaşıp 1’e 20 oy toplarken iyiydi! Toplumun en faziletli, en ahlaklı ablaları, ağabeyleri ne oldu da şimdi kötü oldu?” dedi.

 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Niğde’de partililere seslendi. İlk olarak internet sitelerine düşen ses kayıtları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Destici, “Kamuoyuna sızan ses kayıtlarını bahane ederek ya da bu ses kayıtlarının kamuoyunda oluşturacağı algıdan ve tesirden korkan hükümetin büyük bir panik havası içerisinde birtakım yasal düzenlemeler yapmakta olduğunu görmekteyiz. Hükümet, kendi korkusuyla büyük bir korku imparatorluğu kurmaya çalışıyor. Sayın Başbakan hızını alamadı Facebook ve YouTube’u da kapatmaya kadar işi götürdü. Bu demokratik ülkelerde bırakın uygulamasını, söylenebilecek bir söz bile olmadığını düşünüyorum. Eğer Facebook ve YouTube kapatılır ve onaylanırsa artık Türkiye’de insan hürriyetinden erişim hürriyetinden, ve insan haklarından, özgürlüklerden bahsedilmesinin yersiz olduğu kanaatindeyim. Cumhurbaşkanı da önüne gelen bütün yasaları (internet, HSYK, ÖYM’lerin kaldırılması) onaylıyor. Bu da, ‘herhalde bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için hesap yapıyor’ gibi kamuoyunda algı oluşmasına neden oluyor.” diye konuştu.

 

Mustafa Destici, Başbakan’ın miting meydanlarında sürekli ‘ablaları’ hedef göstermesine de tepkiliydi. Başbakan’ın her seçim öncesinde yeni düşmanlar ürettiğini hatırlattı. Şunları söyledi: “2004’te karşılarına CHP’yi koydular. 2007’de başörtüsü cumhurbaşkanlığı krizi vardı, bundan istifade etti. 2009’da tamamen bu Ergenekon, Balyoz darbeleri üzerine politikasını oluşturdu. 2010 referandumunda yine karşısına darbecileri, Balyozcuları aldı. O dönemde, bu şimdi kötülediği, ilkokul ve imam hatip öğrencilerine bile şikâyet ettiği ablalar ve ağabeyler o seçimlerde 1’e 20 oy toplarken, ev ev gezerken, bu toplumun en ahlaklı, en eğitimli, en faziletli, en dürüst, çocuklarımızın emanet edilebileceği ablalardı. Ama ne olduysa o ablalar bugün Türkiye’nin en kötü ablaları ve en kötü ağabeyleri oldular! Ben bunları doğru bakış açısı olarak görmüyorum. Objektif bir değerlendirme olarak görmüyorum ve toplumu ayrıştırmaktan ve kamplaştırmaktan herkesin uzak durmasını ve özellikle Türkiye’yi yönetenlerin bu konuda hassasiyet göstermesini istiyorum.”

PKK DEVLETLEŞİYOR, İKTİDAR GÖRMEZDEN GELİYOR

BBP lideri, suni gündemler oluşturulup sanal düşmanlar oluşturulduğunu anlattı. İktidar ve muhalefeti ‘kayıkçı kavgası’ yapmakla suçlayan Destici, çözüm sürecinin PKK terör örgütüne rahat bir nefes aldırdığını anlattı. Şunları söyledi: “Çok bunalmıştı, ağır kayıplar vermişti. Neredeyse dağılma, bitirilme noktasına gelmişti. Ama ne hikmetse birden müzakere sürecine geçildi. PKK’nın nefes alması, yaralarını sarması için fırsat verildi. Öbür taraftan Suriye’nin kuzeyine geçiş yaptırılarak, orada geçici bir yönetim oluşturulmasına, bir özerk bölge yapılmasına adeta göz yumuldu. Onlar kayıkçı kavgasına devam ederken PKK’nın siyasi uzantıları bunun bir seçim olmadığını, bir referandum olduğunu açık ve net bir şekilde söylemektedirler. Yine aynı şekilde bu seçimlerden sonra bir özerklik ilan edeceklerini belirtmektedirler. Bana göre bu müzakere sürecinin adına çözüm sürecinin içerisinde pazarlıklar var. Bu bir çözüm süreci değil, bir müzakere ve pazarlık süreci. Bu süreçle birlikte PKK öncelikle meşrulaşacak, daha sonra büyük bir siyasi güç haline gelecek ve daha sonra devletleşme adımları atacak. Bunlar yasal olarak suç değil mi? Suç ama maalesef iktidar bunları görmezden geliyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.