'PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kandil'e 'teslim olun' talimatı verdi' iddiası

'PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kandil'e 'teslim olun' talimatı verdi' iddiası

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kandil'deki örgüt üyelerine MİT ve TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonları hatırlatıp 'Teslim olun" talimatı verdiği iddia edildi.

İmralı’da tutuklu bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan terör örgütüne bomba talimat.

İnternethaber'in istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre Öcalan, Kandil’e gönderdiği son mesajında, örgüt üst düzey yöneticilerine yönelik MİT ve TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonları hatırlatıp, "teslim olun" talimatı verdi. 

Abdullah Öcalan, bölgesel gelişmeler paralelinde örgütün hedeflerinde sapma olduğunun altını çizdiği son mesajında, gelişmeler karşısında PKK'nın imkan ve motivasyonundan uzaklaştığını belirttiği iddia edildi.

Kandil’e ilettiği talimatında örgütün tepe noktasında bulunan isimlere ihtiyaç duyulacağının altını çizen Abdullah Öcalan, "silahlı faaliyetlerin devam etmesi halinde TSK ve MİT'in son dönemlerde gerçekleştirdiği operasyonlarla yaşanan kaybın daha da yükseleceği" uyarısı yaptı. 

PKK militanlarına “teslim olun” talimatı da verdiği iddia edilen Öcalan’ın, önümüzdeki günlerde kapsamlı bir çağrıyı kamuoyu ile paylaşmasının beklendiği kaydediliyor.


Siyasetcafe.com

 

Kaynak:İnternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.