PKK 'İslam Kongresi' topladı

PKK 'İslam Kongresi' topladı

Dine de el atan PKK'nın, Öcalan'ın talimatıyla düzenlediği 'Demokratik İslam Kongresi” Diyarbakır'da başladı.

Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da katıldığı ilk oturumda İmralı canisinin “Mümin kardeşlerim...” diye başlayan ve garip ifadelerle dolu mesajı okundu. 


Dine de el atarak, “Medine Sözleşmesi” ile prim arayan terör örgütü PKK’nın, bebek katili Abdullah Öcalan’ın önerisi ile başlattığı “Demokratik İslam Kongresi” dün Diyarbakır’da yapıldı. Bugün de devam edecek  sözde kongrenin ilk oturumunda” Abdullah Öcalan’ın mesajı okundu. Öcalan’ın mesajını HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Balüken okudu. Bölücübaşı Öcalan, “Mümin kardeşlerim” diye başlayan mesajında, “Çağdaş İslami ümmetin ‘millet birliğini’ anlamlı buluyorum ama bu asla ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ zırvalamaları anlamına gelmemektedir” dedi. Teröristbaşı Öcalan, kendisini iman sahibi olarak gösterdiği mesajında, İslami ümmet anlayışının öz itibariyle ulus devletçilikle bağdaşmadığını öne sürdü. Öcalan’ın mesajında  “Zaten İngiliz İmparatorluğu, İslam ümmetini parçalamak için ulus devletçiliği onun başat ideolojisi milliyetçiliği çok bilinçli olarak İslam ümmetinin bağrına beynine ve rahmine yerleştirmiştir” ifadelerine yer verdi. Bazılarının hareketlerini ateist, komünist, materyalist gibi batılı kavramlarla tanımlamak istediğini dile getiren teröristbaşı Öcalan’ın mesajında bu konuda şu ifadeler yer aldı: 

Kışanak da katıldı
 
“Bunlara, ‘kavram kölesi’ demek daha uygun düşer. Yalnız şu kadarını söylemeliyim ki, eğer İslami toplum doğası bir gerçekse, İslam’ın dindarı ve ateisti olmaz. Bunlar kavramsallaştırmalardır. En zor koşullarda, tüm küresel kapitalist zorbaların kuşatması altında en gelişmiş savaş teknikleriyle, saldırı altında bulunan, her şeyi sömürülen bir halkın, Kürt halkının, sahte İslam’ın zulmüne, sömürüsüne en çok maruz kalmış bir toplumun savaşçılarına ancak Hz. Ali timsalinde kahramanlık yakıştırılabilir, eş kılınabilir.” Sözde konferansa, bilim adamı ve din adamı kisvesi altında bir çok kişinin yanı sıra,  HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.