PKK Kampanyasına destek veren Kars belediyesi'ne bölücülerden destek mesajı

PKK Kampanyasına destek veren Kars belediyesi'ne bölücülerden destek mesajı

'Koronavirüsle mücadele' bahanesiyle PKK'lı teröristlerin ailelerine yardım toplayan HDP'li Kars Belediyesi'ne bölücülerden destek mesajı yağdı.

HDP’li Kars Belediyesi’nin ‘koronavirüsle mücadele’ bahanesiyle, yakınları PKK’nın dağ kadrosunda bulunan ya da güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmiş olan teröristlerin ailelerine yurt dışındaki PKK’lılar aracılığıyla yardım yaptığı ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın 30 Mart’ta yayınladığı genelgeyle belediyelerin valiliklerden izinsiz yardım toplamasının yasaklanmasının ardından örgüte bağlı ailelere maddi yardım gönderemeyen HDP yönetimi çareyi ‘Kardeş Aile’ kampanyasında bulmuştu.

6 Nisan’da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın duyurduğu kampanya sonrası HDP’li Kars Belediyesi de yardım yapılmasını istediği ailelerin listesini PKK adına Almanya merkezli faaliyet gösteren sözde Kürt Kızılayı’na (Heyva Sor a Kurd) bildirmiş ve bölücü örgüte finansman temin eden sözde Kürt Kızılayı, örgüt mensuplarının ailelerine para göndermek için Kars Belediyesi’nden gelen listedeki isimlerle tek tek irtibata geçmişti.

Verilen listedeki her bir aile ile Avrupa’da yaşayan PKK’lıları ‘kardeş aile’ yapan sözde Kürt Kızılayı’nın, ‘değer aileleri’ne aylık para desteği sağladığı tespit edilmişti.

 

SÖZDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KARS BELEDİYESİ'NE DESTEK VERDİ

 

Sözde sivil toplum kuruluşları ve dernekler Kars Belediyesi'nin PKK ile olan dayanışmasına yönelik destek mesajları yayınladılar.

Bu derneklerin içerisinde AMED ismiyle kurulan Kürtçü Dernekler, AMED Şehir Tiyatrosu, Süryaniler, HDP ve Sosyalist dernekler yer alıyor.

PKK ile olan dayanışmaya destek veren Kuruluş ve dernekler yayınladıkları bildirgede Kars Belediyesi ve eş başkanlar Ayhan Bilgen ile Şevin Alaca’nın sistematik bir saldırı altında olduğunu da iddia etti.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.