PKK  özerklik ilan edeceğini söylüyor

PKK özerklik ilan edeceğini söylüyor

MHP'li Özcan Yeniçeri, "PKK açıkça özerklik ilan edeceğini söylüyor. AKP iktidarı sessizce olanı biteni sineye çekiyor" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri şunları söyledi: “AKP’nin açılım projesinin PKK’nın meşruiyetini artırmaya, Öcalan’ın elini güçlendirmeye yönelik olduğu açıktır. AKP’nin ülkenin birliği ve bütünlüğü aleyhine başlattığı süreçten PKK’nın kazançlı çıktığı zaten bilinmekteydi. Bunu PKK’nın elebaşlarının tespit etmesi de halkın AKP iktidarının ne yaptığını anlaması bakımından önemlidir. AKP, Güneydoğu’da devlet otoritesini aşamalı olarak PKK ile paylaşmakta bir sakınca görmemiştir. Güneydoğu’da PKK’nın oldubittilerine göz yummanın karşılığı olarak şehit cenazesi gelmemiş olmamasını AKP bir zafer olarak sunmaktadır.


Karayılan açıkça, “Biz Kürt halkının kendi kendisini yönetmesini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz yüzyılda, dünyada yaşayan tüm halklar ve kültürler özgür olarak kendi kendilerini yönetiyorlar. Bu meşru bir haktır. Biz de kendimizi yönetmeyi istiyoruz. Eşitlik olmasını istiyoruz ama adım atılmazsa, biz de 8 boyut ekseninde kendimiz demokratik özerkliği inşa sürecini başlatırız. Mücadelemizi böyle devam ettiririz. Yani eğer devlet adım atmazsa, biz, Önderliğimizin bu bir yıl içerisinde diyalogla gerçekleştirmek istediği şeyleri kendi öz gücümüzle gerçekleştireceğiz. Bu hususta hiç bir güç bizi durduramaz” diyor. Sanki Kürtler kendi kendilerini yönetmiyor, onları başkaları yönetiyor. Sanki Türkiye’de demokrasi yok. Sanki Kürt asıllı yurttaşların yönetime katılmaları engelleniyor. Karayılan’ın ya da PKK’nın Kürt asıllı yurttaşların yönetime katılması ya da kendi kendilerini demokratik bir sistemde yönetmeleriyle ilgileri yoktur.

"ELİ KANLI TERÖRİST ŞEBEKESİNİN AMACI..."

Bu eli kanlı terörist şebekesinin amacı Türkiye’nin Güneydoğu’sunu Türkiye’den kopartmaktır. Bölgede önce özerk sonra da şartlar olgunlaştığında bağımsız bir devlet kurmaktır. Diğer söylemler bölücülük için gerekçe yaratmaya yönelik demagojik laflardır. PKK açıkça özerklik ilan edeceğini söylüyor. AKP iktidarı sessizce olanı biteni sineye çekiyor. PKK’nın eli kanlı elebaşları özerkliği sağlayacak öz güce sahip olduklarını söylüyor. Türkiye Cumhuriyetine karşı bu gücü onlara veren de meydan okumalarını sağlayan da AKP’nin bizzat kendisidir. Türkiye’de terör örgütü önünde diz çökmüş bir AKP iktidarı vardır. Terörün şiddetinden, yolsuzluğun tehdidinden kurtulmak için öncelikle AKP zihniyetinden kurtulmak gerekir. AKP, Türkiye’yi güvenlik yönünden cehenneme, yolsuzluk yönünden ise dünya cennetine çevirmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.