PKK terör listesinden çıkarıldı mı?

PKK terör listesinden çıkarıldı mı?

Recep Erdoğan, Külliye'de esnaflara konuştu ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları;

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan sarayında muhtarlardan sonra esnaflara konuştu. Erdoğan konuşmasında çok tartışılacak ifadelere yer verdi.

"YPG TERÖR ÖRGÜTÜDÜR "

Erdoğan konuşmasında Şah Fırat operasyonu hakkında konuştu. YPG ile ortak operasyon yapıldığı iddialarını yalanlayan Erdoğan "YPG ile işbirliği diyorlar hiç alakası yok biz bu tür terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar düşmedik" dedi

TÜRKİYE PKK'YI NE ZAMAN TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre PYD terör örgütüdür ama PKK terör örgütü değildir. Çünkü terör örgütleriyle işbirliği yapılamayacağını söyleyen Erdoğan PKK ile Çözüm Süreci'nde pazarlıklar yapıyor, kamu düzeni noktasında PKK'dan yardım istiyor, PKK ile görüşerek politikalar belirliyor. Demek ki Erdoğan'a göre PKK terörist değil.

Peki Türkiye ne zaman PKK'yı terör listesinden çıkardı? Bu neden basına hiç yansımadı?

ERDOĞAN'IN YIL YIL PKK HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

Erdoğan 2010 yılında PKK ile görüştüğü söylentisi üzerine, "Biz görüşmedik , görüştüğümüzü söyleyen şerefsizdir" demişti. Ancak 2011 yılında söylemlerini biraz değiştiren Erdoğan "Terör örgütü PKK ile biz görüşmedik, devlet görüştü" demiş ve akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Ancak 2012 yılında gelindiğinde Recep Erdoğan akıllarda hiç soru işareti bırakmayacak net bir açıklama yapmıştı. Erdoğan "PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin" demişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.