PKK yerel seçimde ittifak tercihini açıkladı!

PKK yerel seçimde ittifak tercihini açıkladı!

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan, "AK Parti ve MHP'ye oy vermek suçtur. Eğer onlar kazanırsa biteriz" diyerek dolaylı şekilde CHP-İYİ Parti ve gizli ortağı HDP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın desteklenmesini istedi.

PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan CHP-İYİ Parti ve gizli ortağı HDP işbirliği ile oluşan ittifaka destek istedi. Karayılan diğer taraftan Cumhur İttifakı’nı hedef alırken, “Bu seçimler sadece belediye başkanlığı değil, bizim için varlık ve yokluk meselesidir” dedi.

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan 31 Mart yerel seçim için yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nı hedef alırken destek için ise siyasi uzantısı olan HDP yerine AK Parti ve MHP’ye rahip olan CHP-İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’na işaret etti.

Karayılan, terör örgütünün yayın organı TV ve internet sitelerinde yayınlanan açıklamasında, hem AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na oy verecek seçmeni tehdit etti hem de CHP-İYİ Parti adaylarına destek istedi.

BU SEÇİM VARLIK VE YOKLUK MESELESİDİR

31 Mart'taki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın karşısındaki adayların desteklenmesini isteyen teröristbaşı Karayılan, "31 Mart seçimleri sadece belediye başkanlığı meselesi değildir. Bu seçim bizim için varlık ve yokluk meselesidir. AK Parti ve MHP'ye oy vermek suçtur. Seçimde kimse yolunu şaşırmasın ve suçlu pozisyona düşmesin" dedi.

O ZAMAN SANDIKLARA GİTMEMELİDİR

PKK'lı Murat Karayılan, Cumhur İttifakının diğer ortağı olan İYİ Parti’den rahatsız olanların oy kullanmaması halinde alternatif de sundu. Karayılan, "Şimdiye kadar hangi sebeple olursa olsun AK Parti'ye oy veren Kürtler, bu seçimde AK Parti'ye oy vermemelidir. Eğer başka bir partiye oy vermeye gönülleri el vermiyorsa, o zaman sandıklara gitmemelidir" dedi.

ERDOĞAN: CHP BÜTÜN UMUDUNU ORAYA BAĞLAMIŞ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç gün önce TGRT Haber’de katıldığı programda, CHP ile HDP arasındaki ittifak iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. CHP'nin seçimlerde en çok HDP'den medet umduğunu dile getiren Erdoğan, Ankara'da, İstanbul’da ve İzmir'de HDP'nin adayının olmasının manidar olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Demek ki CHP bütün umudunu oraya bağlamış, oradan gelecek olanlara. Tabii listelerinde bolca da HDP'lilere yer vermişler. Aynı şekilde İYİ Parti de öyle. Mersin’de karmakarışık oldu. Adana'da benzer bir durum var, benzer bir şekilde Adıyaman'da Saadet Partisi giriyor HDP girmiyor. Birçok yerde HDP seçime girmiyor, sebebi sadece orada AK Parti'ye kazandırılmasın ve AK Parti kazanırsa nelerin olabileceğini, nasıl bu ülkede bir güç devşirmesi veya yerel yönetimlerde başarı grafiğinin artacağını çok iyi görüyorlar" diye konuştu. 

‘ÜLKÜCÜ’ OLDUĞUNU İDDİA EDEN BAY KEMAL ÇOK TAKLACIDIR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "ülkücüyüm" ifadelerine ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Ülkücüleri darağacına yürütenlerle beraber yol yürüyor. Bay Kemal çok taklacıdır, çok takla atar. Onun hiçbir yerinin milli olması mümkün değil. Vatansever olması da mümkün değil, Alman parlamentosunda terör örgütünün paçavralarıyla resim çektirenlerle birlikte yan yana poz veren bir adamdan bu ülkeyi seven birisi olması mümkün değil. Bunların anlayamadığı bir şey var siyasette omurgalı siyaset vardır, omurgasız siyaset vardır. Bunların ki omurgasız siyasettir" diye konuştu. 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.