PKK yöneticisi Mustafa Karasu, Adalet yürüyüşüne destek verdi

PKK yöneticisi Mustafa Karasu, Adalet yürüyüşüne destek verdi

'Hüseyin Ali' takma adıyla Özgür Politika gazetesinde yazan PKK yöneticisi Mustafa Karasu, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek verdi

 PKK liderlerinden Mustafa Karasu, "Adalet arayışçılığından demokrasi ittifakına" başlıklı yazısında “CHP, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra bıçak kemiğe dayandı diyerek bir Adalet Yürüyüşü başlatmıştır. Bıçak kemiğe dayandı denilmesi, Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli faşist iktidarının tüm uygulamalarının artık kabul edilemez hale geldiğinin ifadesidir. Zaten bu faşist iktidarın Türkiye’de yeni bir hegemonik sistem kurmak için baskısını arttırması, adaleti ortadan kaldırır” ifadelerini kullandı.

Devamla, “CHP’nin 20 Temmuz Olağanüstü Hal darbesinden sonra Yenikapı’da AKP’ye yedeklenmesi, bu konuda yapılmış en büyük hata” olduğunu ve “Böylece o günden bugüne AKP’nin yaptığı saldırılara meşruiyet kazandırdığını” iddia etti.

Adalet yürüyüşünün demokrasinin gelişmesi için önemli olduğuna değinen Karasu, “Eğer bundan sonra demokrasi güçleri ve CHP doğru politikalar yürütüp adımlar atacaksa bu gerçekler bilinmelidir. Bu gerçekleri CHP bundan sonra başarılı olması ve demokrasi mücadelesinde etkin yerini alması için hatırlatma gereği duyduk. Ancak şu anda yapılan Adalet Yürüyüşü doğru bir adımdır. Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından önemli gelişmelere yol açabilir.” dedi

 

Karasu yürüyüşten beklentisini de şöyle ifade etti: “Kuşkusuz CHP’nin geçmiş pratiği için eleştiriler getirilebilir. Bu, gelecek için uyarı anlamı da taşır. Ancak şu anda öncelikli olan yaklaşım, bu yürüyüşün başarıyla sonuçlanmasını istemektir.”

PKK yöneticisi, CHP’ye bir de öneri yaptı: “Tayyip Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakına karşı (bunlara Doğu Perinçek’in Vatan Partisini ve Tayyip Erdoğan’ın her gün teşekkür ettiği Hüda Par’ı da eklemek gerekir) bir demokrasi ittifakı ve blokuyla böyle bir yürüyüşe-mücadeleye başlamak daha doğru olurdu. Çünkü faşist iktidarlar tek başına alt edilemezler.”

 

Karasu yürüyüşe yönelik eleştirilere yanıt da verdi: “Bu yürüyüşü 15 Temmuz darbesine destek vermek ve Fethullahçılıkla suçlanmak ne kadar sıkıştıklarını göstermektedir. Ancak maymuncuk gibi kullandığı bu suçlama adalet arayışçılarına sökmeyecektir. Adalet arayışçılığı demokrasi rüzgarı haline gelecek, Tayyip Erdoğan’ın saltanatına son verebilecektir. Yeter ki bu yürüyüş tutarlıca sürdürülsün ve bir demokrasi ittifakı temelinde Türkiye’nin demokratikleşmesine kilitlenilsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.