PKK'dan oy isteyen CHP'li vekil Aysu Bankoğlu'na soruşturma açıldı

PKK'dan oy isteyen CHP'li vekil Aysu Bankoğlu'na soruşturma açıldı

'PKK'lıların oyuna talibiz' diyen CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından soruşturma başlatıldı.

27. Dönem CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından soruşturma başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

PKK'LI OLSA DA FARK ETMEZ

CHP'nin Almanya Köln Kadın Kolları'nın düzenlediği toplantıda konuşan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP ile gizli ittfak yaptıklarına dair eleştirilere tepki gösterirken, "PKK-HDP ikilemi, sağ-sol ikilemi, beka problemleri... Ben size kimin oyuna talip olduğumuz anlatayım. PKK'lıdırlar, Zillet İttifakı üyesidirler, hiç farketmez. Biz kimin hakkını savunduysak, şimdiye kadar kimin yanında yer aldıysak, hepsi bellidir. Biz tüm halkımızın, tüm yurttaşlarımızın oyuna talibiz" dedi. Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, Bankoğlu'nun sözleri karşısında tepkisiz kaldı.

 

KİNAYELİ GÖNDERME YAPMAK İSTEMİŞ

Bankoğlu, konuşması Halk TV'den yayınlanmasına rağmen, "PKK'lı" sözlerinin kendisine ait olmadığını savundu. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Bankoğlu, "PKK’lılar”, “zillet ittifakı” ifadelerini AK Parti sözcülerine 'kinayeli bir gönderme' yapmak için kullandığını öne sürdü.

pkk-isyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.