PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı öldürüldü

PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı öldürüldü

MİT, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı'yı Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), hain terör örgütüne darbe üstüne darbe indiriyor.

Özellikle örgütün sözde yönetici kadrolarını hedef alan MİT, başarılı operasyonlarla PKK'nın belini iyice büktü.

Son olarak MİT, PKK/KCK’nın karar alma ve talimat verme konusunda en üst organı olan “Yürütme Konseyi”ni öncelikli hedef olarak belirlemişti.

Esad Faraşin veya geçmiş dönemde Avrupa’da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü için Esad Avrupa kod isimlerini de kullanan Abdurrahman Çadırcı, MİT tarafından hedef listesine alındı.

 

MİT HEDEF LİSTESİNE ALDI


Terör örgütü PKK/KCK’nın konsey üyelerinin güvenlik gerekçesi ile bir arada bulunmadığı istihbaratını alan MİT; konsey üyelerinin Irak, Suriye, Avrupa ülkeleri gibi yurtdışında farklı bölgelerde bulunduğu bilgisine sahip oldu.
Ayrıca MİT, örgüt tarafından çok iyi korunan Yürütme Konseyi üyelerinin, örgütün özel toplantıları dışında bulunduğu yerden çıkmadığını öğrendi.
MİT, örgütün içerisindeki kaynaklarından Abdurrahman Çadırcı’nın Suriye’de bulunduğunu öğrendi ve saha ajanlarıyla geniş bir planlama yaptı.

 

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


MİT, Abdurrahman Çadırcı’nın, yerel halkın ve gençlerin, örgüte katılımına ikna edilebilmesi için ideolojik çalışmaları önemsediğini biliyordu. Bu çerçevede MİT, Abdurrahman Çadırcı’nın çevresine ajanlar yerleştirilmesine karar verdi.

Sahadaki ajanlardan günlük olarak rapor alan MİT, sahadan aldığı istihbarat üzerine operasyon kararı aldı ve hazırlıkları tamamladı. Daha sonra Suriye/Kamışlı’da Abdurrahman Çadırcı’yı, operasyonla etkisiz hale getirdi.

 

 

2001 YILINDA KIRMIZI BÜLTEN'LE ARANMAYA BAŞLADI


Kuruluşundan itibaren örgüt içerisinde faaliyet yürüten Abdurrahman Çadırcı, 1995 yılından itibaren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi olup 1997-1999 döneminde Avrupa’da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 1997 yılında “Sürgünde Kürt Parlamentosu” üyesi olarak Almanya/Frankfurt'ta bulundu ve 1999 yılında örgüt tarafından “Sürgünde Kürt Parlamentosu” Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2000 yılında Irak/Kandil’de Basın Akademisi Sorumlusu oldu ve aynı zamanda Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi (ERNK) Temsilciliği’ne getirildi.

2001 yılından itibaren Interpol - Kırmızı Bülten’le aranan Abdurrahman Çadırcı, 2002 itibarıyla “Kuzey Kürdistan Ulusal Platformu” sözcüsü olarak faaliyet yürüttü. 2003 yılında örgütün Almanya sorumluluğuna getirildi ve aynı yıl içerisinde Lübnan’a geçerek Kürt-Der bünyesinde çalışmalarda bulundu.

 

KCK YÜRÜTME KONSEYİ ÜYESİ OLARAK FAALİYET YÜRÜTÜYORDU


Lübnan’da bulunduğu dönemde örgütün basın faaliyetlerini yönetti. 2003-2006 yılları arasında KCK Dış İlişkiler Sorumlusu olarak faaliyet gösterdi ve 2005 yılında, örgütün Irak’taki siyasi uzantısı PÇDK’nın Genel Koordinatörü olarak görev yapmaya başladı.

2006 yılından itibaren KCK Başkanlık Konseyi Üyesi olan Abdurrahman Çadırcı, 2008-2015 yıllarında KCK Diplomasi Komitesi Üyesi oldu ve 2008-2010 yıllarında PKK/KCK Moskova Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. 2010 yılında Irak’a geçiş yaptı ve 2014 yılında Mahmur Kampında Eğitim Alan Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. 2015 yılında KCK Merkez Komite Üyesi oldu ve 2018 yılından itibaren KCK Yürütme Konseyi Üyesi olarak faaliyet yürütüyordu.
 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.