PKK'lı milletvekili Amineh Kakabaveh'in Fahrettin Altun iftirasına FETÖ sahip çıktı

PKK'lı milletvekili Amineh Kakabaveh'in Fahrettin Altun iftirasına FETÖ sahip çıktı

İsveç'de YPG savunucusu eski milletvekili Amineh Kakabaveh'ın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında kaleme aldığı yalanlarla dolu makalesine FETÖ'nün haber siteleri sahip çıktı.

İsveç’te yeni hükümetin terör örgütü PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağına yönelik açıklamaları, ülkedeki terör örgütü destekçilerinde büyük rahatsızlık uyandırdı.

PKK/YPG’yi destekleyen eski milletvekili Amineh Kakabaveh İsveç’in, “Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında diz çöktüğü” yorumunu yaptı.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde İsveç’in Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırması için de “korkunç ve iki yüzlüce” ifadesini kullanan Kakabaveh, “İsveç vatandaşı olmaktan dolayı utanç duyuyorum.” dedi.

 

FETÖ-PKK İLİŞKİSİ


19 yaşına kadar dağda terörist olan, PYD/YPG elebaşı Salih Müslim’in İsveç’teki en uzun kolu Amineh Kakabaveh ile Kurdo Baksi, Aftonbladet gazetesinde kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u ve Türkiye’yi hedef aldı.

PKK kamplarından çıkarak İsveç’te milletvekili olan Kakabaveh’un Altun’u hedef alan yazısını FETÖ’nün propaganda medyası yaydı.

 

yy-010.JPG

 

u-022.jpg

 

İSLAM’A HAKARETTEN PARTİSİNDEN ATILMIŞTI


İsveç’te 2018 seçimlerinde Sol Parti’den milletvekili olarak parlamentoya giren Kakabeveh, 2019’da sosyal medya hesabından İslam’a hakaret ettiği için partisinden atılmıştı. Bu tarihten itibaren parlamentoda bağımsız milletvekilli olmayı sürdüren Kakabaveh, 2022 seçimlerinde ise milletvekili adayı olmamıştı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.