PKK'lı Tekin Yoldaş'tan 'Gezi' itirafı! 'Öznesi de öncüsü de bizdik'

PKK'lı Tekin Yoldaş'tan 'Gezi' itirafı! 'Öznesi de öncüsü de bizdik'

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Tekin Yoldaş, katıldığı bir programda "Gezi'nin öznesi de öncüsü de bizdik." dedi.

Muhalefet partileri Gezi eylemlerini masum bir çevre eylemi ve halk hareketi olarak gösterme çabasındayken PKK'dan itiraf niteliğinde bir açıklama daha geldi.

Elebaşlarından Tekin Yoldaş "Gezi'nin öznesi de öncüsü de bizdik" diyerek bunun bir terör eylemi olduğunu belirtti.

Terörist Tekin Yoldaş, PKK'nın alt kolu olan HBDH'nin metropollere saldırı düzenleyeceklerini de söyledi. PKK'lı terörist, İstanbul'da ve metropollerde kalkışma ve saldırı planını gözler önüne serdi.

 

"GEZİNİN ÖZNESİ BİZDİK"


Teröristbaşı Yoldaş şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu yönüyle şunu da söylemek lazım. Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) olarak aslında bu Gezi Direnişi'nin yarattığı etkiyle kurulduk, bir araya geldik. O Gezi Direnişi'nin, sistemin, düzenin sınırlarını aşan bir devrimcilik arayışı bugün HBDH'inde cisimleşmiş oldu. HBDH saflarında buluştu. Bugün birçoğumuz HBDH mücadelesi içinde bulunan birçok yoldaş, birçok devrimci aynı zamanda Taksim'de ki direnişte, Gezi Ayaklanması'nda ön safta bulunmuş, bu mücadele içerisinde bulunmuş yoldaşlardır. Bu anlamıyla şunu da belirtme hakkımız var. Bu mücadele aslında birleşik devrim mücadelesinin öznesi olduğu bir mücadeledir."

 

 

'GEZİ'DE YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'


"Gezi'de yarım kalan işi bizler de tamamlamak istiyoruz. Nasıl onlar 15 Temmuz'da yarım kalan işi tamamlarız diyorlarsa bizler de Gezi'de yarım kalan işimizi tamamlayacağız. Çünkü Gezi Direnişi olduğu zaman HBDH gibi bir örgütlenmemiz yoktu. Artık var. Gezi'de ki hatalarımızdan ders çıkartacağız. Bu faşist rejime karşı daha güçlü örgütleneceğiz. Daha güçlü hesap soracağız. Bunların koşulları mevcuttur."

 

"BÜYÜKŞEHİRLERİ HEDEF ALACAĞIZ"


"Bunlar da bütün olanaklarını kullansalar da, bütün İstanbul sokaklarına kamera taksalar da, bütün herkesi kontrolden geçirseler de HBDH milislerinin eylemlerini engelleyemeyecekler. Bu eylemler artacak ve bu eylemler aslında faşizmin en güvende hissettiği alanlarda, en güçlü olduğunu düşündüğü alanlarda, metropollerde hedef alacak."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.