PKK'lılar salya sümük imza topluyor ABD'ye 'Bizi bırakmayın' ağıdı

PKK'lılar salya sümük imza topluyor ABD'ye 'Bizi bırakmayın' ağıdı

Beyaz Saray'ın resmi sitesinde, "Rojava'nın Bir Başka Yemen Olmasına İzin Vermeyin" başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya HDP'ye de yakınlığıyla bilinen Fehim Işık'ta destek verdi.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı konuşulmaya devam edilirken, Beyaz Saray'ın resmi sitesinde, "Rojava'nın Bir Başka Yemen Olmasına İzin Vermeyin" başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyasında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda Türk güçlerinin sınır ötesi operasyon yapacağını duyurdu. Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonda Rojava'ya saldırması durumunda felakete yol açacak sonuçların önlenmesini istiyoruz. ABD bu oluşabilecek kan banyosunu önleyebilir. Başkan Trump'a ve yetkililere, Rojava'yı savunmaları için çağrıda bulunuyoruz." denildi.

abd-yazar-siyasetcafe.png

Daha önceden Evrensel gazetesinde yazan, HDP'ye de yakınlığıyla bilinen Fehim Işık, kişisel Twitter hesabından "İmzalarınız bekleniyor. Tabi gelen mailini onaylamanız şart. Aksi durumda imzanızın bir anlamı yok" notuyla bir paylaşım yaptı.

Fehim Işık, sosyal medyadan ABD’nin çekilme kararı sonrası PYD’nin tavrını eleştiren gazetecileri de “Kürt düşmanı” olmakla suçlamıştı.

evrensel-yazar-2-siyasetcafe.png

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.