PKK'lıların mitingine katılan KKTC'li vekilden skandal sözler! Türkiye'yi hedef aldı

PKK'lıların mitingine katılan KKTC'li vekilden skandal sözler! Türkiye'yi hedef aldı

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya'nın Meclis'te yaptığı konuşma büyük tepki çekti. Derya, Türkiye'yi ve Türk askerlerini hedef aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya meclisteki konuşmasında skandal sözlere imza attı. Derya, Türkiye ve Kıbrıs'ta bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef aldı.

TSK'nın adadaki varlığını eleştiren Derya, "Birileri milliyetçilik yarışında diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkmakta. Bir Kıbrıstlı yurtsever ve Türk olarak konuşuyorum. Bu konuları futbol taraftarı gibi ele almayacaksın" dedi.

Silahlanmaya karşı olduğunu ifade eden Derya, "Biz bu ülkede silahlanmaya karşı, her türlü militarist harekete karşı, siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki bölgeli federal çözümü savunmaya devam edeceğiz. İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın" sözlerine yer verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen vekil "KKTC'yi tanıyın demiş Sayın Erdoğan. Önce kendileri tanısınlar lütfen. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları olduğunu, bu ülkenin parlamentosu olduğunu bilsinler" ifadelerine bulundu.

KKTC vekillerine de seslenen Derya, "Ve siz de bunları sorgulayın. Çok konforludur biliyorum biat kültürü içerisinde buraya gelip birilerine teşekkür ederek siyasi ikbalinizi ona bağlamak. Ama siz bu ülkenin vekilisiniz." dedi.

 

ÖCALAN İÇİN DÜZNELENEN MİTİNGDE FOTOĞRAFI ÇIKTI


CTP'li milletvekili Doğuş Derya'nın Türkiye'yi hedef alan konuşması sosyal medyada büyük tepki çekti. Yüksek lisansını Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapan Derya'nın Avrupa Birliği'nden fon aldığı iddiaları bulunuyor. Öte yandan KKTC'li milletvekili ile ilgili skandal bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Derya, Türkiye’de düzenlenen terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a “özgürlük” talep eden bir mitinge katıldı. Derya'nın mitingde çektiği fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

 

ekran-alintisi-176.JPG

 

Doğuş Derya, 2013'te yapılan genel seçimlerde Lefkoşa'dan Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden altıncı sıradan aday oldu. Derya 18.175 oy alarak 7. sırada yer aldı ve milletvekili seçildi. 7 Ocak 2018 yılında yapılan KKTC Genel Seçimleri'nde yine altıncı sıradan aday olan Doğuş Derya, 32.617 oy alarak 4. sırada milletvekili seçildi.

 

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, KKTC'li milletvekili Doğuş Derya'nın skandal sözlerine sert tepki gösterdi.

 

Çelik, söz konusu konuşmayı kınadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

"KKTC Meclisi’nde konuşan CTP vekili Doğuş Derya, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye’yi ve kahraman TSK'yı hedefe alan bir konuşma yaptı. Bu hadsiz ve provokatif konuşmayı kınıyoruz. Bu kişinin sözleri radikal Yunan ve Rum tezleri ile PKK’nın Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının sentezinden başka birşey değildir. Rum ve Yunan parlementosunda yapılan Türkiye düşmanı konuşmaları tekrar etmiştir... Kuşkusuz bu zihniyet KKTC’yi bir Rum sömürgesi yapma hayali peşinde koşuyor. Bu hayalin peşindeki Rum ve Yunan faşistlerine verdiğimiz cevap bu şahıs için de aynen geçerlidir."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.