PKK'nın uzantısı PYD'den 3. özerklik ilanı
Suriye'de Kürtler'in elinde bulunan bölgelerde demokratik özerkliğin ilanı tamamlandı.
İsviçre'de de uygulanan yönetim modeli olan 'Kanton' sistemini örnek alan Suriye Kürtlerison kantonları olan Afrin'de de demokratik özerkliklerini ilan etti. Suriye'de Kürtler'in denetimlerine aldığı Rojava (Batı) olarak bilinen bölgede Cizire ve Kobani'den sonra Afrin'de de demokratik özerk yönetim şekli düzenlenen törenle ilan edildi.
Türkiye'de Kilis'in karşısında bulunan Afrin İlçesi'nde bu sabah toplanan Afrin Kantonu Yasama Meclisi, 1 dakikalık saygı duruşu ile toplantıya başladı. Kadın olan Yasama Meclisi Başkanı Hevin Reşit, kısa bir konuşma yaparak katılımcıları kutladı.
Toplantıda Yürütme Meclisi Başkanı, iki yardımcısı ve 22 bakandan oluşan Afrin Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi ilan edildi. Başbakan rolündeki Yürütme Meclisi Başkanlığı'na ise kadın olan Hevin İbrahim Mustafa getirildi.
Öcalan'ın fotoğrafı altında yemin
Toplantıda 22 bakan İmralı cezaevinde en son çekilen ve salona asılan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı altında tek tek Kürtçe yemin ederek çalışmalarına başladı. Cizire Kantonu 21 Ocak'ta, Kobane Kantonu ise 27 Ocak'ta ilan edilmişti. Cizire, Kobani ve Afrin kantonları, 4 ay içinde genel seçimlere giderek parlamentolarını yenileyecek. Demokratik Özerk Yönetimlerin ilanını Suriye Kürtleri düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kutladı.
Cizire ve Kobani'den sonra Afrin'de de demokratik özerklik ilan edildi
Suriye'de, Cizire ve Kobani'nin ardından Afrin kantonunda da demokratik özerklik ilan edildi. Cizire, Kobani ve Afrin kantonları, 4 ay içinde genel seçimlere giderek parlamentolarını yenileyecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.