PKK'nın yurt dışı kasası terörist Güllüşan Kandemir Konya'da yakalandı! Evinden 30 yıllık PKK arşivi çıktı

PKK'nın yurt dışı kasası terörist Güllüşan Kandemir Konya'da yakalandı! Evinden 30 yıllık PKK arşivi çıktı

PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın kardeşi olan ve terör örgütü adına yurt dışında toplanan paraları örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli olan terörist Güllüşan Kandemir yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgüt adına yurt dışında toplanan paraları, örgüt üyelerinin ailelerine dağıtmakla görevli olan terörist Güllüşan Kandemir'in Ereğli ilçesinde olduğunu tespit etti. Kandemir, yapılan uzun süreli teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adrese düzenlenen operasyonda yakalandı.

 

İKİ KARDEŞİ DE PKK YÖNETİMİNDE


Zeki Dursun'un haberine göre Güllüşan Kandemir' in iki kardeşi de PKK yönetimindeydi. Buna göre bir kardeşinin PKK terör örgütünün kurucu üyesi 'Fuat' kod adlı Ali Haydar Kaytan olduğu, diğer kardeşinin ise "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan" ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz Kaytan olduğu öğrenildi.

 

asdfsfs.JPG

 

Uzun zamandır takipte olan zanlının kentin Ereğli ilçesinde olduğunu tespit edildi. Hemen harekete geçen TEM Şube ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri terörist Güllüşan Kandemir'i düzenlediği operasyonla ikametinde yakalayarak gözaltına aldı.

 

asasasas-016.JPG

 

EVİNDE 30 YILLIK ÖRGÜT ARŞİVİ ÇIKTI


Kandemir'in evindeki aramada, 1990'lı yıllardan günümüze kadar yapılan örgüt içindeki eğitimler, kullanılan güzergahlar, örgüt üyelerinin ağzından yazılmış metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ile örgütün arşivi niteliğinde çok sayıda doküman ele geçirildi.

 

asdfgthujkol.JPG

 

YURT DIŞINDA TOPLANAN YARDIMLARI PKK ÜYELERİNİN AİLELERİNE DAĞITIYORMUŞ


Gözaltına alınan Güllüşan Kandemir'in yurt dışında bulunan PKK terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları örgütte olan üyelere ve ailelerine yardım olarak dağıttığı tespit edildi. TEM Şube ekiplerince gözaltına alınan Güllüşan Kandemir'in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.