PKK'ya ağır darbe! Ayn El Arab sorumlusu Erhan Arman öldürüldü

PKK'ya ağır darbe! Ayn El Arab sorumlusu Erhan Arman öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK-YPG Suriye/Ayn El Arab (Kobani) Eyalet Yürütme Kurulu üyesi Erhan Arman’ı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK-YPG Suriye/Ayn El Arab (Kobani) Eyalet Yürütme Kurulu üyesi Berxwedan Muş kod Erhan Arman'ı, düzenlediği özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

 

ÖRGÜT SAVUNMASINI PLANLIYORDU

 

Erhan Arman, yurtiçindeki silahlı faaliyetleri sonrasında Suriye'ye geçmiş, sonrasında Ayn El Arab'da örgüte eleman temini çalışmaları yürütmüş, Türkiye'ye illegal yollardan PKK/YPS mensupları ve patlayıcılarının geçirilmesi faaliyetlerini birinci elden organize etmiş, daha sonra 2019 yılında Ayn El Arab Eyalet Yürütmesi'ne yönetici olarak getirilmişti.

Erhan Arman, yöneticilik görevi kapsamında Ayn El Arab'da özel olarak Tünel ve Mevzilendirme Sorumlusu olarak görevlendirilmişti. O tarihten bu yana Türkiye'nin olası harekatlarına karşı örgüt savunmasını bizzat planlıyordu.

Erhan Arman, Türkiye'ye terörist ve patlayıcı aktarması nedeniyle MİT tarafından etkisiz hale getirilecek örgüt mensupları listesine dâhil edilmişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum