PKK’ya tepkiler çığ gibi; Halk bayraklarla sokağa çıktı!

PKK’ya tepkiler çığ gibi; Halk bayraklarla sokağa çıktı!

Yurt çapında PKK’ya karşı nefret protestolara dönüştü. Geçtiğimiz günlerde PKK’nın düzenlediği bombalı tuzak sonucu 7 kişi şehit olmuştu. Vatandaşlar PKK terörünü bayraklara protesto etmek için sokağa çıktı.

PKK’ya bütün yurtta tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. HDP önünde evlatlarını geri isteyen annelerin protestosu devam ederken, Diyarbakır’da saldırı sonucu 7 vatandaşımızın şehit edilmesi de protesto ediliyor.

Diyarbakır’da orman işçilerini taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıların patlaması nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası pek çok ilde vatandaşlar tepkilerini dile getirmek için sokağa çıktı.

Hakkari'de ;sivil toplum kuruluşları (STK) öncülüğünde yapılan yürüyüşle terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde orman işçilerini taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 7 kişi ve çocukları dağa kaçırılan anneler için STK’lar tarafından Hakkari'de de, 'Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet' mitingi düzenlendi. Şehir Stadyumu'nda toplanan kalabalık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari temsilcileri tarafından yapılan konuşmaların ardından, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Kalabalık, yürüyüş boyunca 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir', 'PKK şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları attı.

 

pkk-ic-min.jpg

 

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Çukurca Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı ve kurum müdürlerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, Şehir Stadyumu'ndan Hastane Caddesi'ne, buradan da Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Valiliği önüne kadar yürüdü.

 

Yürüyüşe 1995 yılında Hakkari'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan geçici köy korucusu Yusuf Adıyaman'ın kızı Şirin Adıyaman da katıldı. Babası adına bir kütüphane açan ve kendisi de İl Kültür Müdürlüğü'nde çalışan Adıyaman, terörü lanetlemek için bu mitinge katıldığını belirterek, "Kimse vatanımızı bölemez. Kürt, Türk kardeştir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmez. Tek bayrak, tek millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bu mitinge vatanım için katıldım" dedi.

PKK’YA TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

Şırnak'ta çeşitli sivil toplum kuruşlarının girişimiyle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayraklarıyla "Kahrolsun PKK", "Diyarbakır'a selam, direnişe devam" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından Valilik önünde toplanan kalabalığa seslenen Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, "Kardeşlikle var olmak, kardeşlik ırmağında hep birlikte akmak için buradayız. . Yaşama hakkımızı haykırmak insanlık onurunu korumak için buradayız. Cani katliamcıları kınıyor, bir ölüp bin dirilen bu milletin asla teslim olmayacağını Şırnak'tan tüm dünyaya haykırıyoruz" dedi.

 

pkk-ic-2-min.jpg

 

Van'da da Sivil Dayanışma İnsiyatifi'nce (SDİ) organize edilen yürüyüş, saat 12.00'de Kazım Karabekir Caddesi'ndeki Kurtuluş Parkı'nda başladı. Yürüyüşe AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdullahat Arvas, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve ilçe kaymakamları da katıldı.

 

 

Öte yandan bugün Mardin, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Batman'da da bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde aynı amaçla yürüyüş düzenleneceği ve basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

Müdürlük tarafından WhatsApp üzerinden gönderilen mesajda şu ifadelerin yer aldığı kaydedildi:

“Yarın saat 12:30 da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Valilik önündeki otoparka kadar olan güzergahta 'TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ' düzenlenecek olup; tüm kurum müdürlerimiz eksiksiz ve mazeretsiz olarak personelleriyle birlikte katılım sağlamalıdır.”

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.