PKK/YPG Münbiç’ten çekildi mi?

PKK/YPG Münbiç’ten çekildi mi?

Flaş Gelişme… PKK/YPG/PYD terör örgütü Münbiç’ten çekildi mi? İşte haberin ayrıntıları;

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’de gösterdiği kahramanca mücadelenin ardından gözler olası Münbiç operasyonuna çevrilmişti.

Türkiye’nin defalarca  uyarılarına rağmen Amerika Birleşik Devleti’nin desteklediği, silah ve mühimmat yardımında bulunduğu, eğitim verdiği PKK/YPG terör örgütü Münbiç’ten çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Münbiç ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı ve PKK/YPG/PYD’nin bölgeden çekildiği iddia edildi.

ABD’li yetkililer ve terör örgütü PYD’nin Münbiç’te bir barajda yaptığı toplantıda, Münbiç’in ÖSO’ya teslimi kararı alındığı ileri sürüldü.

Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) birliklerinin 2 ayda Suriye’nin Afrin bölgesinde kontrolü sağlamasının ardından, gözler PYD/YPG kontrolündeki Münbiç’e çevrildi. Afrin’den sonra sıranın Münbiç’e geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan askerlerinin buradan çekilmesini istemiş ve Türk askerinin oraya girerek bölgeyi gerçek sahiplerine teslim edeceğini söylemişti.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre, Türkiye’nin Münbiç’teki kararlı tutumu üzerine, ABD yetkililerinin terör örgütü PYD/YPG ile Münbiç’te bir barajda önceki gün toplantı yaptıkları ileri sürüldü. Toplantıda Münbiç’in ÖSO’ya teslim edilmesi konusunda karar çıktığı iddia edildi. Toplantıda aynı zamanda belirli yerlerde ABD noktalarının olması ve Fırat’ın batısında kesinlikle PYD/YPG’nin olmaması yönünde karar alındığı da belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.