Polis alıcı kılığına girdi! İhaleye fesat karıştıran çeteye operasyon

Polis alıcı kılığına girdi! İhaleye fesat karıştıran çeteye operasyon

İstanbul'da icralık araçların satış ihalesine fesat karıştıran 17 kişilik çete Mali Polisin operasyonuyla çökertildi.

İstanbul'da icralık araçların satışında ihaleye fesat karıştıran örgüt deşifre edildi. İhaleye giremeyen alıcıların şikayetiyle savcılık soruşturma başlattı. Müşteri kılığına giren mali polis kurulan tezgahı kayda aldı. O görüntülere TRT Haber ulaştı.

Herkesin katılabileceği açık ihale usulüyle araç satın almak isteyen birçok kişi İstanbul Kartal'daki Albatros Yediemin Otoparkı'na geliyor. Ancak, ihaleye fesat karıştıran bir örgüt, satışa çıkarılan otomobilleri kendilerinden başkasının almaması için korku ve panik havası oluşturdu.

 

jmjmjmjmj.jpg

 

ŞEBEKE DEŞİFRE EDİLDİ

 

Artan şikayetler üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Şüphelilerin kimlikleri belirlendi, her adımları takip edildi.

Alıcı gibi davranan "Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü" ekipleri şebekeyi deşifre etti. 2 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla 17 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçları Soruşturma Büro Savcısı Soner Şahin'in yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 17 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

 

 

ÖRGÜTÜN ŞEMASI ÇIKARILDI

 

Örgüt kurucu ve yöneticisi olmakla suçlanan metin ergül için 2 farklı suçtan 13 yıla kadar hapis talep edildi.

Elde edilen deliller ışığında örgüt şeması çıkarıldı. 2 kişi yöneticilikle 15 kişi ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. İddianamede çete üyelerinin düşük fiyata aldığı araçları piyasaya sürerek kar elde ettiğine yer verildi. Hem vergi kaybına yol açtıkları hem de borçlu araç sahiplerinin zarara uğradığı belirtildi.

3 kişinin mağdur olarak yer aldığı dava 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

 

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:TRT HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.