Polisiye roman ustaları İstanbul’da

Polisiye roman ustaları İstanbul’da

17- 18 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek “3. Kara Hafta İstanbul Festivali” kapsamında, polisiye romanın dünyaca ünlü pek çok usta ismi bir araya geliyor

3. Kara Hafta İstanbul Festivali, bu yıl kitapseverler tarafından dünyanın en iyi 8 otelinden biri seçilen Pera Palace Hotel Jumeirah ev sahipliğinde ve DenizBank ana sponsorluğunda 17 – 18 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

 

Birinci ve ikincisi, sırasıyla Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı ve ünlü yazar Georges Simenon şerefine düzenlenen Kara Hafta İstanbul Festivali’nin bu yılki teması ise 1955 yılında otelde konaklayan ve yarattığı efsanevi MI6 ajanı James Bond karakteriyle bir fenomen haline gelen Britanyalı yazar Ian Fleming.

 

Festivale; Anthony Horowitz, Charlie Higson, Arne Dahl, Tim Parks, Jo Nesbo gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi Türk polisiyesinin önemli yazarları ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterecek.

 

Komitesinde Doğan Hızlan, Adnan Özer, Metin Celal gibi isimleri bulunduran 3. Kara Hafta Festivali kapsamında, polisiye edebiyatı üzerine “James Bond: Romandan Sinemaya”, “Polisiye ve Fantastik”, “Cinayetin Gizemi” gibi oturumlar gerçekleştirilecek. Festival süresince koleksiyoner Ömer Atakan’ın, Bond filmleri ve romanlarına ait çok özel parçaları da sergilenecek.

 

Festivalin Komite Başkanı yazar Ahmet Ümit  “Şehir ve edebiyat arasındaki ilişkinin suçtan yola çıkarak bir dışavurumu olan Kara Hafta, dünyanın değişik yerlerinde yaşayan yazarları buluşturarak şehirlerin tanıtımına katkı sağlar.” dedi.

 

3.Kara Hafta İstanbul Festivali’nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag’iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.  

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.