Polonya’da öldürülen Furkan’ın katili belli oldu

Polonya’da öldürülen Furkan’ın katili belli oldu

Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Furkan Kocaman, değişim programı Erasmus ile gittiği Polonya'da PKK sempatizanı 29 yaşındaki bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Furkan Kocaman, Erasmus programı çerçevesinde yaklaşık 25 gün önce Polonya'nın Wroclaw kentine gitti.

CİNAYETİN PLANLI İŞLENDİĞİ ANLAŞILIYOR

Wroclaw merkezindeki bir AVM'nin restoran kısmında yemek yiyen Kocaman, arkadaşının tuvalete gitmesi üzerine masada yalnız kaldı. İddiaya göre bir süredir genci izleyen bir kişi, Kocaman'ın yanına gelerek belinden çıkardığı bıçakla 3 defa boğazından bıçakladı. Kocaman kanlar içinde yere yığıldı. Zanlı yaya olarak kaçmak isterken AVM'de bulunan diğer müşteriler tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kocaman'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

MUHAFAZAKAR MİLLİYETÇİ BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİ

Öte yandan Furkan Kocaman'ın restoranda birlikte yemek yediği arkadaşının polise verdiği ifadesinde "Furkan bir ara bana birini gösterip ‘Bu adamı bugün 5-6 kez gördüm bizi takip ediyor' dedi. Furkan muhafazakâr milliyetçi bir kişiliğe sahip vatan sevdalısı biriydi. Bunu herkes bilirdi. Burada bulunduğu dönemde onun bu muhafazakâr kimliğini herkes öğrenmişti" dediği öğrenildi.

ZANLI PKK SEMPATİZANI OLDUĞU ANLAŞILDI

Polis ismini açıklamadığı cinayet zanlısının 29 yaşında PKK terör örgütü sempatizanı bir Türk vatandaşı olduğu bilgisini verdi. Polonyo polisinin katil zanlısının ismini açıklamaması ise kafa karışıklığına sebep oldu.

KATİL ZANLISI EMEKTAR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI  

Polonya’daki 21 yaşındaki Furkan Kocaman’ın katilinin 2018’de devlet tarafından öldürüldüğü iddia edilen PKK sempatizanı Muhammed Emektar olduğu ortaya çıktı.

Geçen sene haziran ayında HDP’nin yan kuruluşu olan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yapılan bir basın açıklaması ile Muhammed Emektar’ın devlet tarafından kaçırılıp öldürüldüğü iddia edilmişti.

muhammet-emektar-siyasetcafe.jpeg

Yapılan açıklamada, Muhammet Emektar’ın Almanya uçuşu için gittiği havalimanında polis noktasını geçtikten sonra kaybolması ve yapılan başvuruların sonucunda açılan soruşturmalara takipsizlik karar verildiği iddi edilmişti. Yine açıklamada, Mehmet Emektar’ın uçağa bindiğine dair bir kamera kaydının bulunmadığını vurgulanarak “30 Nisan 2018’den buya kayıp Muhammed Emektar nerede?” diye sorulmuştu.

İHD’de ailesi ile birlikte yapılan basın açıklamasının amacının, PKK ve terör örgütleri ile ilgili soruşturması devam eden Muhammet Emektar’ın kaçtığı ülkeyi saklamak amaçlı olduğu ortaya çıktı.  

Polonya’da Furkan Kocaman’ı şehit eden katilin hangi ülkeye kaçtığı saklanan Muhammet Emektar’ın olduğu ortaya çıktı.  

Muhammet Emektar, Polonya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken Furkan Kocaman'ın cenazesinin memleketi Konya'ya gönderilmesi bekleniyor.  

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.