Portakal'dan Bakan Soylu'ya 'Vatan Haini' tepkisi

Portakal'dan Bakan Soylu'ya 'Vatan Haini' tepkisi

FOX TV Ana haber spikeri Fatih Portakal'dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya VATAN HAİNİ Tepkisi.. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HÜGO) birlikte “Türk İş Dünyası ve Suriyeliler” konusunda kapsamlı bir araştırma yapmıştı.

Bu araştırma dün birçok gazetede haber olmuştu. 12 kişilik bir ekip tarafından 18 ilde 5 ay süren saha çalışması sonrası ortaya çıkan tablo hiç de iç açıcı değildi.

400 BİN SURİYELİ KAÇAK ÇALIŞIYOR

Türkiye'deki Suriyeli sayısı 2 milyon 200 bin kişiyi aşarken, kayıtdışı çalışan Suriyelilerin sayısı da her geçen gün artıyordu. TİSK ve Devletin Üniversitesi olan Hacettepe Üniversitesi'nin yaptığı bu araştırmaya göre 400 bin Suriyeli Türkiye'de kaçak çalışıyordu.

Fox Haber de bu araştırmayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya mikrofon tuttu.

Ancak Bakan Soylu, yapılan bu araştırmayı kabul etmezken, konuya "milli" yaklaşılmadığını iddia etti. Bakan Süleyman Soylu şöyle dedi:

"Bu haberler yapılırken MİLLİ BİR BAKIŞ AÇISI ortaya konulmalıdır. Bize iletilen, gelmiş böyle bir rakam söz konusu değildir."

KAYITDIŞI SURİYELİ ÇALIŞANLARIN HABERİNİ YAPMAKLA MİLLİ BAKIŞ AÇISI AÇISI ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?

Haberin sonunda ise Fatih Portakal, Bakan Soylu'ya tepki gösterdi.

"Portakal, "Devletin üniversitesi ile TİSK araştırma yapıyor. Hükümet'in hoşuna gitmediği için, Hükümet bunu -ne demektir bu cümle onu da bilmiyorum da- 'Bu haberler milli bir bakış açısı değildir'

Katılmayabilirsiniz Sayın Bakan ama katılmadığını görüşü GAYRİ MİLLİ ilan ediyorsunuz. VATAN HAİNİ gibi ilan ediyorsunuz. Dün de Numan Bey çıktı ve Musul'daki olaylarla ilgili 'abartılı haberlerden dolayı böyle oldu' dedi.

Hala daha Sayın Bakanlar kendi politikalarınızla ile yüzleşmiyorsunuz. Burada bir araştırma var neyin nesiymiş diye bakılmıyor. Hayır yanlışsınız siz, biz doğruyuz, en iyisini biz biliriz... Bu yaklaşım dayatmacı bir yaklaşım değil midir? Demokratik bir yaklaşım mıdır?

Bir tutturuldu Milli Bakış açısı diye. Kime göre Milli?"

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.