Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye herkesin göç edebileceği bir yer değil, ziyan edecek tarlamız, suyumuz yok

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye herkesin göç edebileceği bir yer değil, ziyan edecek tarlamız, suyumuz yok

Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir panelde Türkiye'nin göç meselesi hakkında 'Türkiye göç ülkesidir ama herkesin göç edebileceği bir yer değil. Ziyan edecek tarlamız, su kaynaklarımız yok. Onu, bunu dolduracak yerimiz hiç yok.' dedi.

İYİ Parti geçtiğimiz günlerde Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Maziden Atiye Milli Yükseliş Paneli düzenledi.

Panele katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'nin göç meselesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Ziyan edecek tarlamız, su kaynaklarımız yok. Onu, bunu dolduracak yerimiz hiç yok. Çünkü kendi nüfusumuz ancak kendine yetiyor” diyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'nin herkesin göç edebileceği bir ülke olmadığını ifade etti.

"Bizim her şeyden önce birinci problemimiz Türkçe. Türkiye yaşarsa Türk dünyası yaşıyor. Türkiye katiyen Uygur bölgesini ihmal edemez. Türkiye göç ülkesidir ama herkesin göç edebileceği bir yer değil.'' diyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Biz Birleşik Devletler değiliz. Türkiye’nin içine kapatılması ve Türkçülüğün dışında garip kimlikler peşinde koşması gülünç bir şeydir. Türkiye zeytin ülkesidir. Rumeli’den göç eden çalışkan köylülerin tütüncülerin meydana getirdiği Akhisar, bugün Türkiye’nin zeytin deposudur. Türkiye öyle bir coğrafyadır ki herkesle iyi geçinmek zorunda ve kendisi kuvvetli olmak zorunda yani biz eğitimimizle, etrafa bakışımızla, ilişkilerimizle, üretim biçimimizle dikkatli yaşamak zorundayız" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.