Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Çorba önerenler, 'salgın komplo' diyenler büyük zarar verdi!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Çorba önerenler, 'salgın komplo' diyenler büyük zarar verdi!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan dün gece CNNTÜRK'te katıldığı canlı yayın programında virüsün girdiği ilk dakkada hücreye yerleştiğini söyleyerek tevatürlere inanmamak gerektiğini söyledi.

Dr. Mehmet Ceyhan, "Virüs girdiği zaman hemen bir hücreye girip orada canlanıyor ve onu patlatıp diğer hücreye giriyor. Ağız gargarası yaramaz. Damardan dünya kadar karbonat veriyoruz ama değiştiremiyoruz. Ağızdan gargarayla alkali ortamı değiştirmek olası değil. Bu tür haberler halkın ilgisini çekmek için; bak bunu yersen şu hastalıklardan korunursun dersen herkese cazip gelir. Doktora gitmeden düzeleceğim sanır. Ne bilimsel çalışması vardır ne mantığa uygundur. Sadece ilgi çekmek için söylerler. Bilimsel yanı yok bunun. Yıllarca bilmem ne çorbası için bir şey olmaz diyenlerin söylediklerinin cezasını şimdi çekiyoruz. Buna inananlar salgının komplo olduğunu düşünüyor mücadele etmek istemiyor. Bu komplo sözlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum..." dedi.

Ceyhan, "Virüs 4 saat sonra giriyor vücudumuza gargara yaparak kurtuluruz deniyor bu doğru değil mi?" sorusunu, "Bu 4 saat gibi şeyler bu tip açıklamacıların uydurduğu bir şey. Virüs girer girmez yapışıyor yakaladığı ilk hücreye, giriyor... Bunlara inanıp kovide yakalanıp ölen insanlar biliyorum ben. Bu bir vebaldir. Bu insanlar başını yastığa koyduğu zaman nasıl uyuyor bilmiyorum." diye yanıtladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.