Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’a baraj uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’a baraj uyarısı!

Marmara'da beklenen depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken yeni bir açıklama geldi. Bu kez İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyarılar yapan Prof. Dr. Görür bazı barajların depremde yıkılabileceğini söyledi.

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin neden olabileceği tehlikelere dikkat çekti. Görür, özellikle şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyardı, eleştirileri de oldu.

Prof. Dr. Görür, "İSKİ’nin barajlarında ben de görev yaptım. 14 tane barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz" diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

 

"RAFLAR PROJE DOLU AMA İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL"

 

"Sürekli proje, proje... Bütün raflar proje doldu. Eminim dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan ülke Türkiye'dir. İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az." eleştirisinde bulundu.

 

"DEPREM SONRASI ATIK TEHLİKESİ"

 

Belediyeler ve hükümetin koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çeken Naci Görür'ün diğer bir uyarısı da depremden sonra ortaya çıkacak atıklarla ilgiliydi.

Görür, "İstanbul'da en az yüz milyon ton atık çıkar. Bunun içinde asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi olur. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” açıklamasında bulundu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.