Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı! 'Marmara depremi çok yaklaştı'

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı! 'Marmara depremi çok yaklaştı'

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından uyarılarını tekrarladı. Görür, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin de açıklamada bulundu.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depremi için bir kez daha uyarıda bulundu. Depremin kesin olarak yaklaştığını belirten Görür, İstanbul'da minimum 7,2, maksimum 7,6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini söyledi.

 

"MİNİMUM 7.2 MAKSİMUM 7.6 KUZEY ANADOLU FAYININ KIRILMASINI BEKLİYORUZ"

 

Görür, "Marmara'nın içerisinde Kuzey, Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu kırılmasını bekliyoruz. İstanbul'da deprem ciddi, değişen bir şey de yok. Hep söylediğimiz gibi İstanbul'u depreme hazırlamak lazım. Yapılan çalışmalarda 1999 depremlerinden başlamak kaydıyla, hemen, her an olabilir kaydıyla 1999'dan itibaren 30 sene içerisinde olma olasılığı yüzde 62 olarak söylenmişti. İşte 23, 24 sene geçti. Dolayısıyla o olasılıkta, benim kanaatime göre daha umutsuz sonuçlara gidiliyor. Çünkü her yıl bu Kuzey Anadolu fayının kuzey kolunda, iki buçuk santimlik harekete denk gelen stres artımı meydana geliyor. Bir de Türkiye'de böyle meydana gelen büyük depremlerin, Anadolu fay zonu üzerine öyle veya böyle belirli stres eklemesini de göz önüne alırsak yani bu işin çok uzaması da mümkün değil." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.